Podcast

Smarter working, 5G, IoT; zo helpt Vodafone Business ondernemers met innoveren

Het nieuwe normaal dat we ons samen hebben aangemeten heeft er ook toe geleid dat we anders met ons werk omgaan. Thuiswerken is voor veel mensen nu de norm, maar ook in de toekomst zal er meer dan voor de crisis een balans ontstaan tussen werken op kantoor, op locatie en thuis. Dat leidt tot een nieuwe visie op de inzet van technologie en netwerken bij Vodafone Business en daarover spraken we in een podcast met John van Vianen, directeur zakelijke markt bij VodafoneZiggo.

John van Vianen 2

John van Vianen, directeur zakelijke markt VodafoneZiggo

Van onze redactie 17 juni 2020

In de podcast gaat Vianen in op de voordelen van smarter working voor met name kleinzakelijke ondernemingen. De thuiswerk-scan en de implementatie van best practises zorgen ervoor dat niet alleen verbindingen, veiligheid en databeheer optimaal functioneren. Ook de wijze waarop een ondernemer zijn medewerker het beste kan aansturen en begeleiden wordt daarin meegenomen.

Vernieuwing binnen tien weken

Bij innovatie en technologie is het vaak de mens die het meeste voor belemmering zorgt. De afgelopen weken hebben aangetoond dat bij veel ondernemingen opeens wel allerlei vernieuwing mogelijk was. Wat normaal gesproken twee jaar kan duren, gebeurde nu vaak binnen tien weken. De inzet van 5G en Internet of Things (IoT) speelt daarbij een grote rol. VodafoneZiggo heeft 5G in mei uitgerold en Van Vianen geeft aan dat er eind juli een volledig dekkend netwerk is in Nederland. Hij gaat in de podcast in op de mogelijkheden voor ondernemers (snelheid, data, nieuwe toepassingen) en reageert ook op de ophef die rond het nieuwe netwerk is ontstaan.

Efficiëntie, tijdwinst en nieuwe mogelijkheden om een business op te bouwen of aan te passen, ze worden benoemd in de podcast. Meer weten over de mogelijkheden van Vodafone Business? Dat kan hier.

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details