Podcast

Smarter working, 5G, IoT; zo helpt Vodafone Business ondernemers met innoveren

Het nieuwe normaal dat we ons samen hebben aangemeten heeft er ook toe geleid dat we anders met ons werk omgaan. Thuiswerken is voor veel mensen nu de norm, maar ook in de toekomst zal er meer dan voor de crisis een balans ontstaan tussen werken op kantoor, op locatie en thuis. Dat leidt tot een nieuwe visie op de inzet van technologie en netwerken bij Vodafone Business en daarover spraken we in een podcast met John van Vianen, directeur zakelijke markt bij VodafoneZiggo.

John van Vianen 2

John van Vianen, directeur zakelijke markt VodafoneZiggo

Van onze redactie 17 juni 2020

In de podcast gaat Vianen in op de voordelen van smarter working voor met name kleinzakelijke ondernemingen. De thuiswerk-scan en de implementatie van best practises zorgen ervoor dat niet alleen verbindingen, veiligheid en databeheer optimaal functioneren. Ook de wijze waarop een ondernemer zijn medewerker het beste kan aansturen en begeleiden wordt daarin meegenomen.

Vernieuwing binnen tien weken

Bij innovatie en technologie is het vaak de mens die het meeste voor belemmering zorgt. De afgelopen weken hebben aangetoond dat bij veel ondernemingen opeens wel allerlei vernieuwing mogelijk was. Wat normaal gesproken twee jaar kan duren, gebeurde nu vaak binnen tien weken. De inzet van 5G en Internet of Things (IoT) speelt daarbij een grote rol. VodafoneZiggo heeft 5G in mei uitgerold en Van Vianen geeft aan dat er eind juli een volledig dekkend netwerk is in Nederland. Hij gaat in de podcast in op de mogelijkheden voor ondernemers (snelheid, data, nieuwe toepassingen) en reageert ook op de ophef die rond het nieuwe netwerk is ontstaan.

Efficiëntie, tijdwinst en nieuwe mogelijkheden om een business op te bouwen of aan te passen, ze worden benoemd in de podcast. Meer weten over de mogelijkheden van Vodafone Business? Dat kan hier.

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details