Nieuws Coronavirus

Brainport Eindhoven opent corona-loket voor ondernemers

Brainport Eindhoven heeft dit weekend een speciaal corona-loket geopend voor ondernemers in Zuidoost-Brabant. Bij dat digitale noodloket is alle informatie te vinden over de verschillende pakketten aan noodmaatregelen die het kabinet medio vorige week getroffen heeft voor ondernemers, bedrijven en zzp’ers.

Hans Vermeeren (AD) 24 maart 2020

Eindhovense burgemeester John Jorritsma

Daarnaast kunnen ondernemers op de plek ook diensten aanbieden waarmee ze andere ondernemingen en ook maatschappelijke instanties en zorginstellingen te hulp kunnen schieten, zo meldt het AD. Hetzelfde geldt omgekeerd: ook bedrijven die naarstig en met spoed op zoek zijn naar diensten, kunnen er oproepen plaatsen.

Zo is het Catharina Ziekenhuis momenteel op zoek naar ervaren communicatiemedewerkers die mee kunnen draaien in het crisiscommunicatieteam van het Eindhovense ziekenhuis waar momenteel met en macht gewerkt wordt aan het verplegen van vele corona-patiënten.

Doneren apparatuur voor corona-bestrijding

Verder wordt er op de helpdesk een oproep gedaan aan bedrijven om laptops, computers en tablets te doneren. Die kunnen dan beschikbaar worden gesteld aan scholieren die thuis digitaal lessen moeten volgen maar geen apparatuur hebben. Ook wordt er gezocht naar IT- of techbedrijven die zorgpersoneel willen bijstaan om op afstand digitaal contact mogelijk te maken tussen mensen in zorginstellingen en hun familie.

Op de corona-pagina's is ook een videoboodschap te vinden van de Eindhovense burgemeester John Jorritsma, tevens voorzitter van de stichting Brainport. Jorritsma wijst er op het succes van Brainport vooral ook te danken is aan de samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. Hij zegt er op te rekenen dat die samenwerking ook nu volop plaatsvindt.