Blog Coronavirus

Coronablog ONL: dit zijn de meest urgente ondernemersvragen (en antwoorden)

Moeten zieke collega’s worden doorbetaald? Een medewerker is besmet, moet mijn bedrijf nu dicht? Is schadevergoeding mogelijk? Kan ik ergens hulp krijgen? Ondernemers zitten met diverse vragen over de gevolgen van de coronacrisis. En die stellen zij aan organisaties zoals ONL voor Ondernemers. Dagelijks behandelen we op deze website de meest gestelde vragen (en antwoorden).

i.s.m. ONL voor Ondernemers 14 maart 2020

Vraag antwoord

Zaterdag 14 maart

Vraag: Als uitzendbureau voor wereldwijde evenementen hebben wij veel last van events die op het laatste moment worden gecanceld. Nu zijn we vanwege de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans ook nog verplicht onze uitzendkrachten uit te betalen. Is daar geen uitzondering voor te maken?

Antwoord: Als het aan ONL ligt maakt de regering een uitzondering. Het verloop van het coronavirus is namelijk onvoorspelbaar. Bedrijven kunnen vaak niet langer dan 24 uur vooruit plannen. Sommige WAB-regels, zoals roep een oproepkracht minimaal vier dagen van te voren op, zijn nu onwerkbaar. Denk aan de zorg en de evenementen- en horecabranche. Als de oproep binnen vier dagen voor aanvang van de werkzaamheden door een werkgever wordt ingetrokken, heeft een oproepkracht recht op loon over de volledige periode waarvoor hij in eerste instantie was opgeroepen. ONL stelt: schort deze regeling tijdelijk op. ONL heeft dit bij minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onder de aandacht gebracht.

Vrijdag 13 maart

Vraag: Wij moeten extra personeel inhuren om de vragen over corona te beantwoorden. Hoe kunnen wij hiermee omgaan?

Antwoord: Houd je liquiditeit goed in de gaten. Let vooral op de kosten die je maakt. ONL heeft met Stichting MKB Financiering een whitepaper gemaakt met tips om problemen voor ondernemers te beperken en ze op korte termijn te helpen aan extra liquiditeit. Bijvoorbeeld: zet voor de komende twaalf maanden de verwachte inkomsten en uitgaven op een rij. Een heldere blik op de toekomst maakt eventuele knelpunten snel inzichtelijk en stelt je in staat daarop te anticiperen.

Geef klanten korting als ze vroeg betalen. Leg het vast als de afspraken worden gemaakt. Bij langer lopende projecten: spreek af dat je periodiek factureert, zo blijft er geld binnenkomen. En pas op met voorraad. Snel kunnen leveren is belangrijk, maar minder voorraad aanhouden betekent voor nu minder uitgeven.

ONL behandelt dagelijks honderden ondernemersvragen naar aanleiding van de coronacrisis. Met het toenemen van overheidsmaatregelen en beperkingen neemt de zorg toe. Vragen over liquiditeit worden vaak gesteld. Bekijk hier het whitepaper van ONL en Stichting MKB Financiering.

Lees ook: Hans Biesheuvel (ONL) in coronapodcast: 'Wij kunnen tegen een stootje'

Vraag: Mijn werknemers zitten gedwongen thuis. Op wie kan ik deze personeelskosten verhalen?

Antwoord: Sommige buitengewone gebeurtenissen vallen niet onder het normale ondernemersrisico, zoals het coronavirus. In die omstandigheden heb je misschien tijdelijk onvoldoende werk binnen je bedrijf voor al je werknemers. Dan kunnen werknemers mogelijk een WW-uitkering wegens werktijdverkorting krijgen. Eerst moet je dan een vergunning voor werktijdverkorting aanvragen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het UWV.

ONL heeft in dit verband ook aandacht gevraagd voor een tijdelijke spreiding van de omzetbelasting en overige belastingafdrachten. Ondernemers hebben namelijk ademruimte nodig. Bedrijven waar een faillissement dreigt moeten financieel ondersteund worden.

Dit blog, een samenwerking tussenONL voor Ondernemers en De Ondernemer, wordt dagelijks aangevuld met nieuwe ondernemersvragen over de gevolgen van de coronacrisis.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.