Podcast

Horeca Nederland: anderhalve meter-protocol voor 70 procent horeca niet rendabel

In de horeca zijn er maatregelen op maat nodig om de zaken die de deuren moesten sluiten weer succesvol te laten heropenen. Als de meest genoemde anderhalve meter- maatregelen worden opgelegd, lijdt 70 procent van de zaken verlies na heropening.

Presentatie: Ron Lemmens / Thomas Hendriks / Robert van den Ham 17 april 2020

Looproutes in restaurants, tafels die verder uit elkaar staan, personeel met mondkapjes en klanten die hun drankjes zelf moeten halen. Het is een schrikbeeld voor ondernemers in de horeca, maar het zijn de meest genoemde maatregelen op basis van de door het kabinet gewenst protocollen voor het heropenen in de anderhalve meter-economie.

Horeca Nederland stelt maatwerk voor

In de dagelijkse De Ondernemer Update op New Business Radio spraken we over de horecaprotocollen met algemeen directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zijn organisatie heeft aan de hand van concrete voorbeelden en berekeningen de overheid laten weten dat het anderhalve meter-protocol voor 70 procent van de horeca niet rendabel is.

KHN stelt maatwerk voor, zoals dat ook zal gelden voor ondernemers met contactberoepen. Beljaarts: ,,Wat in de retail werkt, werkt niet zomaar ook in de horeca.”

Lees ook: Voorzitter Koninklijke Horeca Nederland heeft voor het eerst slapeloze nachten

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details