Podcast

Horeca Nederland: anderhalve meter-protocol voor 70 procent horeca niet rendabel

In de horeca zijn er maatregelen op maat nodig om de zaken die de deuren moesten sluiten weer succesvol te laten heropenen. Als de meest genoemde anderhalve meter- maatregelen worden opgelegd, lijdt 70 procent van de zaken verlies na heropening.

Presentatie: Ron Lemmens / Thomas Hendriks / Robert van den Ham 17 april 2020

Looproutes in restaurants, tafels die verder uit elkaar staan, personeel met mondkapjes en klanten die hun drankjes zelf moeten halen. Het is een schrikbeeld voor ondernemers in de horeca, maar het zijn de meest genoemde maatregelen op basis van de door het kabinet gewenst protocollen voor het heropenen in de anderhalve meter-economie.

Horeca Nederland stelt maatwerk voor

In de dagelijkse De Ondernemer Update op New Business Radio spraken we over de horecaprotocollen met algemeen directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zijn organisatie heeft aan de hand van concrete voorbeelden en berekeningen de overheid laten weten dat het anderhalve meter-protocol voor 70 procent van de horeca niet rendabel is.

KHN stelt maatwerk voor, zoals dat ook zal gelden voor ondernemers met contactberoepen. Beljaarts: ,,Wat in de retail werkt, werkt niet zomaar ook in de horeca.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Startup siliconvalley high tech innovatie
De Ondernemer

Topondernemer Wibe Wagemans: 'Overheid moet factor 10 investeren in tech-startups'

Wibe Wagemans haalde met een open brief aan de overheid - 'er moet vol worden ingezet op innovatie' - paginagroot de landelijke media. De topondernemer/ceo uit Silicon Valley schreef onder meer dat 'Nederland zichzelf te vaak weg zet als klein land dat daarmee niet te grote ambities moet hebben'. Miljarden moeten er komen, vindt Wagemans. 'Nederland zou er goed aan doen het Finse voorbeeld te volgen, voordat we de zieke man van Europa worden'. Ook daarover vertelt hij meer in deze podcast.

Details
Londen lockdown coronavirus crisis
De Ondernemer

Werken en wonen in 'Lockdown Londen': ondernemer Lennard van Otterloo vertelt

De Nederlandse ondernemer Lennard van Otterloo vertelt vanuit Londen over de Britse aanpak van de lockdown, het coronavirus, de effecten op het Britse bedrijfsleven en wat wij aan déze kant van de Noordzee daarvan kunnen gaan merken. 'Het is een noodsituatie hier, ongekend. Erger dan de eerste golf'. Bovendien, vertelt de ondernemer, 'corona verhult de Brexit-pijn'. Wonen en werken in 'Lockdown Londen', anno nu.

Details
Brexit europa engeland landkaart vlag
De Ondernemer

Brexit: experts Van Otterloo en Platvoet over gevolgen voor btw

In deze eerste maand van Brexit blijken er bij ondernemers veel vragen over de gevolgen voor btw te zijn, merkt ondernemer Lennard van Otterloo in en vanuit Londen, en Marco Platvoet als adviseur Internationaal Ondernemen bij de KVK. In deze podcast geven beide Brexit-experts onder meer praktijkvoorbeelden en tips, hoe daar als ondernemer anno nu mee om te gaan.

Details
De Ondernemer Podcasts De Zo Genaamde Podcast
De Zo Genaamde Podcast

The Avocado Show, mono-restaurant met een belofte

Van de intentie om een ‘nieuw leuk bedrijfje’ te beginnen naar een wereldwijde franchise in slechts een paar jaar. Het overkwam creatievelingen Ron Simpson en Julien Zaal met mono-restaurant The Avocado Show. Inspelen op trends met een merknaam die een belofte en een soort spanning toevoegt aan het concept, lijkt het geheime recept.

Details
De Ondernemer Podcasts De Zo Genaamde Podcast
De Zo Genaamde Podcast

Buddha to Buddha's Batul Loomans over de wereldreis van zijn sieradenmerk

Het wereldberoemde sieradenmerk Buddha to Buddha. Je legt al snel de link met het Verre Oosten. Batul Loomans, oprichter en ondernemer in hart en nieren, vertelt openhartig over hoe hij vanuit de textielindustrie in India een nieuwe passie ontdekte. Wat voor rol deze passie speelde in de naamgeving van zijn huidige succesvolle sieradenmerk, hoor je in deze aflevering van De Zo Genaamde Podcast.

Details