Podcast Coronavirus

Horeca Nederland: anderhalve meter-protocol voor 70 procent horeca niet rendabel

In de horeca zijn er maatregelen op maat nodig om de zaken die de deuren moesten sluiten weer succesvol te laten heropenen. Als de meest genoemde anderhalve meter- maatregelen worden opgelegd, lijdt 70 procent van de zaken verlies na heropening.

Presentatie: Ron Lemmens / Thomas Hendriks / Robert van den Ham 17 april 2020

Looproutes in restaurants, tafels die verder uit elkaar staan, personeel met mondkapjes en klanten die hun drankjes zelf moeten halen. Het is een schrikbeeld voor ondernemers in de horeca, maar het zijn de meest genoemde maatregelen op basis van de door het kabinet gewenst protocollen voor het heropenen in de anderhalve meter-economie.

Horeca Nederland stelt maatwerk voor

In de dagelijkse De Ondernemer Update op New Business Radio spraken we over de horecaprotocollen met algemeen directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zijn organisatie heeft aan de hand van concrete voorbeelden en berekeningen de overheid laten weten dat het anderhalve meter-protocol voor 70 procent van de horeca niet rendabel is.

KHN stelt maatwerk voor, zoals dat ook zal gelden voor ondernemers met contactberoepen. Beljaarts: ,,Wat in de retail werkt, werkt niet zomaar ook in de horeca.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.