Nieuws Coronavirus

INretail: coronapakket en vakantiegeld helpen retailers

Ondernemers in de non-food retail zijn blij met de extra noodmaatregelen die het kabinet heeft aangekondigd, stelt INretail. ,,Het is de extra lucht die nog steeds keihard nodig is, want ondernemen in de anderhalve meter economie blijft een enorme uitdaging."

Van onze redactie 20 mei 2020

Winkelstraat nijmegen corona

'Vakantiegeld wordt welkome omzetimpuls'

Winkels in binnensteden en dorpscentra verwachten volgens INretail - voor iedereen die een winkel heeft in retail non-food - dat het vakantiegeld dat huishoudens deze dagen op hun rekening gestort krijgen voor alle ondernemers een welkome omzetimpuls oplevert.

'De meeste Nederlanders blijven de komende lange weekends met extra vrije dagen in eigen land en kunnen dan lokaal en gericht hun aankopen te doen. Bovendien wordt de sfeer in dorpen en steden steeds beter dankzij alle corona versoepelingen per 1 juni'.

Lees ook: Jan Meerman (INretail): 'Rutte moet niet alleen praten met virologen, discussie moet evenwichtiger'

Advies: winkel gespreid

INretail adviseert consumenten om gespreid te winkelen en de drukkere middagmomenten te mijden. 'Ondernemers spelen hier actief op in en bieden onder meer kopen op afspraak en verlengde openingstijden. Het protocol voor veilig winkelen wordt actief toegepast, ook hebben centrumondernemers overleg met gemeenten over de 1,5 meter veiligheidsnorm in winkelgebieden'.

Samen met Platform De Nieuwe Winkelstraat en andere partijen heeft INretail een handreiking voor corona-proof winkelgebieden uitgewerkt die lokale overheden helpt.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.