Nieuws Coronavirus

Maaltijdbezorgers blijven open: wel 'contactloze' bezorging

De leden van de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers blijven actief, zo meldt de vereniging in een persbericht. Wel gaan zij, zoals al eerder aangekondigd, (letterlijk) contactloos bezorgen.

Van onze redactie 16 maart 2020

Laatste update: 16 maart 2020 15:45

Maaltijd bezorgers open coronavirus maatregelen

Een koerier laat een klant zelf zijn pizza's uit een warmtezak pakken tijdens een bezorging aan huis. Foto: ANP

De op zondag aangekondigde maatregelen voor eetgelegenheden gelden niet voor maaltijdbezorgers, dus kunnen de leden van de vereniging gewoon openblijven. Eerder lieten ook al Thuisbezorgd en Deliveroo aan het AD weten door te gaan met bezorgen, maar wel speciale maatregelen te nemen om coronabesmetting te voorkomen.

Doorgaan in moeilijke tijden

“Wij zijn blij dat wij in deze moeilijke tijden door kunnen gaan met bezorgen en zo mensen aan huis kunnen helpen aan verse maaltijden. Wij merken dat veel van onze klanten gebruik maken van de veilige contactloze bezorging en dat dit zeer gewaardeerd wordt.” zegt Philippe Vorst, directeur van New York Pizza en bestuurslid van de NLVVM.

Lees ook: 'Brabant ge kunt ‘t': Brabantse ondernemers steunen thuiswerkende provinciegenoten

Besmetting bij bezorging voorkomen

Om besmetting van klant en bezorger te voorkomen is de bezorging (letterlijk) alleen maar contactloos. Contant betalen kan niet meer en bezorgers zetten bestellingen voor de deur, een maatregel die meerdere thuisbezorgers al eerder introduceerden. Daarnaast is er geen contact meer tussen bezorgers en personeel in de productieruimte, moeten bezorgers vaker hun handen wassen en thuisblijven als zij symptomen hebben van het virus.

Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers

De Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers is een initiatief van Domino’s Pizza, De Beren bezorgrestaurants, Spare Rib Express, Taco Mundo en New York Pizza. Ook FEBO, SushiPoint, Johnny’s Burger Company, FFC en Eazie zijn aangesloten. Deze tien bezorgketens vertegenwoordigen meer dan 600 vestigingen en 10.000 werknemers werkzaam in de maaltijdbezorgbranche.