Nieuws Coronavirus

Ondernemersvertrouwen neemt weer iets toe, horeca blijft achter

Het vertrouwen bij ondernemers over het voortbestaan van hun bedrijf tijdens de coronacrisis is opnieuw toegenomen, maar blijft in de horeca op een laag niveau, zo rapporteert het CBS op basis van onderzoek naar de verwachte gevolgen van de coronacrisis. Hoe zit het met het vertrouwen in de andere sectoren?

ANP / De Ondernemer 8 juli 2020

Horeca vertrouwen cijfers cbs

Veel horeca-ondernemers vrezen nog steeds voor een faillissement door de coronacrisis. Foto: ANP

In de horeca verwacht een derde van de bedrijven maximaal vijf maanden te overleven in de huidige omstandigheden. Een kwart van de bedrijven denkt het nog zeker een jaar vol te houden. Dat is wel vier procentpunten meer dan in mei. 30 procent geeft aan de overlevingskansen niet te kunnen inschatten.

''Het vertrouwen is het grootst in de onroerendgoedsector. Daar verwacht 75 procent van de bedrijven nog zeker een jaar te blijven bestaan''

Cijfers CBS

Vertrouwen reisbranche omhoog

Het toegenomen vertrouwen is in juni vooral zichtbaar in de zakelijke dienstverlening en met name de reisbranche. Vergeleken met mei steeg het aantal zakelijke dienstverleners dat verwacht minstens nog een jaar te kunnen overleven met 16 punten naar 57 procent.

Lees ook: Aantal faillissementen door coronacrisis met vijf procent gestegen

Het vertrouwen is het grootst in de onroerendgoedsector. Daar verwacht 75 procent van de bedrijven nog zeker een jaar te blijven bestaan. In de detailhandel is dat 69 procent, vier procentpunten meer dan in mei. En bij bedrijven in de sport, cultuur en recreatie is dat 38 procent, een stijging van veertien punten.

Lees ook: Dirk Beljaarts (KHN): 'Zegt het kabinet nou eigenlijk, de helft van de horeca mag failliet?'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.