Nieuws Coronavirus

Prins Constantijn doet oproep aan bedrijfsleven: 'Blijf je facturen betalen'

Prins Constantijn vindt dat de coronacrisis bedrijven niet ontslaat van de verplichting om rekeningen op tijd te betalen. Op Twitter roept de prins bedrijven op facturen op tijd te voldoen en het goede voorbeeld te volgen van een ondernemer die zich voorneemt om iedere maandag al zijn leveranciers te betalen.

Van onze redactie 23 maart 2020

Constantin oproep bedrijfsleven facturen

Prins Constantijn. Foto: Patrick van Katwijk/ANP

,,De neiging op de meeste financiële afdelingen zal zijn om betalingen van uitstaande rekeningen uit te stellen", vermoedt Constantijn. ,,Dit is funest voor zzp'ers, mkb, startups. Draag bij en betaal je rekeningen!"

Constantijn is de speciale gezant van de startupsector in Nederland en daarmee het gezicht van Techleap. Die organisatie zet zich in voor investeringen in startups.

Lange betaaltermijnen vanwege coronacrisis? Meld dat bij het MKB Loket

Het MKB Loket - onderdeel van Betaalme.nu - krijgt van steeds meer mkb-ondernemers meldingen dat grote bedrijven de betaaltermijnen voor hun leveranciers oprekken vanwege de coronacrisis. Er is gelukkig advies en hulp voor deze groep ondernemers. Heb jij daar als mkb-ondernemer ook mee te maken? Welke grote bedrijven doen dit? Dat kan vertrouwelijk worden gemeld via het formulier op de website van Betaalme.nu. Met deze informatie kunnen ondernemers in het mkb geholpen worden bij het vinden van een oplossing.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.