Nieuws Coronavirus

Unilever gaat mkb-ondernemers steunen: 500 miljoen euro extra

Levens- en wasmiddelenproducent Unilever trekt 500 miljoen euro uit om afnemers en leveranciers te helpen. Het Nederlands-Britse bedrijf zegt kleine en middelgrote leveranciers zo snel mogelijk te gaan betalen zodat die bedrijven genoeg geld in kas houden.

De Ondernemer / ANP 24 maart 2020

Unilever steun mkb leverancies coronavirus

Het hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam. Foto ANP

Ook krijgen kleinschalige winkeliers die afhankelijk zijn van Unilever meer krediet van de multinational. Daarmee wil Unilever voorkomen dat winkeliers het hoofd niet boven water kunnen houden of banen moeten schrappen.

Lees ook: Wat als afnemers plots wegvallen? Zo pakt Another Cookie het aan

100 miljoen voor de strijd coronapandemie

Verder maakte Unilever bekend 100 miljoen euro uit te trekken voor de strijd tegen de coronapandemie. Het bedrijf doneert voor 50 miljoen euro aan zeep en handgel aan het COVID Action Platform van het Wereld Economisch Forum, dat wereldwijd hulporganisaties ondersteunt. Daarnaast gaat Unilever productielijnen aanpassen om handgel te produceren.

''Onze sterke financiële situatie zorgt ervoor dat we deze extra steun kunnen en moeten geven''

Alan Jope, topman Unilever

Ook bescherming personeel Unilever

Ook het personeel van Unilever en onderaannemers en uitzendkrachten kunnen op bescherming rekenen. De komende drie maanden zullen zij gewoon worden doorbetaald als er geen werk voor ze is. Unilever draagt daarvoor de kosten als de werknemers niet onder een regeling van de betreffende overheid vallen of door hun eigen werkgever worden doorbetaald.

Topman Alan Jope vindt het belangrijk dat zijn bedrijf meehelpt in de strijd tegen de pandemie en zijn personeel zekerheid geeft over hun baan. ,,Onze sterke financiële situatie zorgt ervoor dat we deze extra steun kunnen en moeten geven."

Lees ook: Prins Constantijn doet oproep aan bedrijfsleven: 'Blijf je facturen betalen'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.