Nieuws Coronavirus

Waardebon horeca: 1 miljoen in twee weken

De actie Help de Horeca heeft binnen twee weken 1 miljoen euro opgeleverd. Er zijn ruim 20.000 waardebonnen verkocht die op een later moment, als de horeca de deuren weer heeft geopend, kunnen worden verzilverd.

Van onze redactie 5 april 2020

Horeca corona

Liquiditeitsproblemen

Het initiatief kwam 19 maart van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en horecapartners. Inmiddels hebben zo'n 6200 zaken zich aangesloten bij de actie. Dirk Beljaarts, algemeen directeur Koninklijke Horeca Nederland: ,,Het is natuurlijk fantastisch dat we het eerste miljoen hebben binnengehaald voor horecazaken die het juist nu ontzettend hard nodig hebben. Horecaondernemers hebben te maken met een omzetdaling van meer dan 50%, terwijl hun vaste kosten gewoon doorlopen. Dit leidt tot acute liquiditeitsproblemen.”

'Door de verlenging van de maatregelen verkeren veel ondernemers in grote problemen'

Dirk Beljaarts, Koninklijke Horeca Nederland

Mooie initiatieven

KHN ziet veel mooie initiatieven: ,,Mensen die een waardebon kopen om hun favoriete restaurant of café te steunen, of een bon cadeau doen aan dierbaren met vitale beroepen. Maar we zijn er nog lang niet. Door de verlenging van de maatregelen verkeren veel ondernemers in grote problemen. Daar is veel meer voor nodig dan dit initiatief alleen, maar dit krachtige en positieve initiatief helpt horecaondernemers enorm. Naast een wekelijkse uitbetaling, krijgen zij ook veel hartverwarmende reacties via dit platform; een mooie motivatie om straks weer aan de slag te gaan om iedereen in goede gezondheid te ontvangen.”

Een landelijke reclamecampagne van Help de Horeca krijgtop alle zenders gratis zendtijd.

Lees ook: Horeca langer dicht, maar de huur moet betaald worden