Nieuws Evenementen

Voorbereidingen Lowlands gaan door, cancelen is voor directeur Eric van Eerdenburg 'geen optie meer'

De voorbereidingen van Lowlands gaan door ondanks dat het onzeker is of het festival in augustus gehouden kan worden. Volgens Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg zit er niks anders op, want ,,cancelen is geen optie meer".

REDACTIE/ANP 13 juli 2021

Eric van Eerdenburg Lowlands

Lowlands heeft volgens directeur Eric van Eerdenburg geen keus: de organisatie moet doorgaan met voorbereiden. Foto: Dingena Mol

Vrijdag maakten demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge bekend dat meerdaagse festivals tot en met 13 augustus niet doorgaan. Lowlands staat gepland voor 20 tot en met 22 augustus in Biddinghuizen en valt daarmee net buiten de periode van de aangescherpte maatregelen.

,,Alleen als de overheid Lowlands afgelast, vallen wij onder het garantiefonds. Zelf kunnen wij niet meer cancelen", zegt Van Eerdenburg. ,,En dus moeten we doorgaan met de voorbereidingen."

''We zijn nu in gesprek met het ministerie of ze ons duidelijkheid willen geven. Op tijd. Of Lowlands doorgaat is aan hen''

Eric van Eerdenburg, directeur Lowlands

Lowlands in gesprek met ministerie voor duidelijkheid

De overheid zou minimaal drie weken voor de start van het festival met duidelijkheid komen. Dat zou Lowlands net genoeg voorbereidingstijd geven. ,,Maar zoals het er nu naar uitziet, gebeurt dat niet. En daarmee hebben ze de beslissing eigenlijk al gemaakt", stelt de directeur. ,,We zijn nu in gesprek met het ministerie of ze ons duidelijkheid willen geven. Op tijd. Of Lowlands doorgaat is aan hen."

Lees ook: Van ID&T, F1 Zandvoort tot Paaspop: vrijdag kort geding tegen de Staat

Lowlands niet aangesloten bij kort geding van ID&T tegen de overheid

Vanwege de gesprekken die de organisatie voert met de overheid heeft zij zich niet aangesloten bij het kort geding dat ID&T aanspant tegen de overheid. ,,We doen daar niet aan mee omdat we denken dat je uiteindelijk toch met elkaar aan tafel moet. En dat zitten wij al", zegt Van Eerdenburg daarover. ,,Maar we streven wel naar hetzelfde."

Met het kort geding willen ID&T en de inmiddels ruim dertig aangesloten organisaties van festivals en evenementen de festivalzomer redden. Op basis van de resultaten van de Fieldlab-experimenten moeten evenementen op een veilige manier georganiseerd kunnen worden, zeggen zij.

Lees ook: De zorgen van Nico Dijkshoorn over zijn 'drie dagen anarchie': Lowlands

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws