Nieuws Horeca

Na verkoop De Koperen Hoogte door Hennie van der Most wordt 'Infinity' de nieuwe naam

De naam ‘De Koperen Hoogte’ verdwijnt van de gevel van de iconische oude watertoren naast de A28 bij Zwolle. De ondernemersfamilie Yang kocht het enorme gebouw in augustus van Hennie van der Most. Inmiddels is er meer duidelijk: vanaf maart is Hotel & Restaurant Infinity er gevestigd. Er zijn ook nog uitbreidingsplannen.

Jasper van Loo (De Stentor) 15 januari 2023

Koperen hoogte hennie van der mostjpg

Hennie van der Most is sinds augustus 2022 niet meer eigenaar van De Koperen Hoogte langs de A28: wat gaat er mee gebeuren? Foto: Pedro Sluiter/AD.

De in 1932 gebouwde watertoren in De Lichtmis bij Zwolle is in 1990 door de landelijk bekende ondernemer Hennie van der Most uit Gorssel aangekocht en verbouwd tot Hotel & Restaurant De Koperen Hoogte. In augustus kocht de Chinese ondernemersfamilie Yang het gebouw. ,,Dit is een iconische locatie, iedereen kent het en we zien er veel potentie in”, zei Michael Yang (30), die zelf tevens eigenaar is van een megarestaurant in Duiven, schrijft de Stentor.

Hij vertelde er nog hetzelfde jaar een combinatie van restaurant en hotel in te willen openen, maar verder weinig over de plannen te willen delen. Het bleef daarna enige tijd stil en er was vorig jaar nog geen opening. Die openingsdatum blijkt nu te zijn bijgesteld naar maart van het huidige jaar. Werkzaamheden in het pand, zoals plaatsen van nieuw behang, tapijt en nieuwe meubels, duren langer dan verwacht.

Lees ook: Ondernemer Hennie van der Most clasht met gemeente Rotterdam over pretpark

Van 'De Koperen Hoogte' naar 'Infinity'

De voormalige watertoren krijgt een nieuwe naam: Hotel & Restaurant Infinity. De nieuwe naam is afgeleid van het Latijnse woord ‘infinitas’, dat eindeloos of eeuwigheid betekent. ,,De Koperen Hoogte was erg bekend, maar tegelijkertijd had het ook een vijfsterren-allure en wisten mensen dat ze er niet voor onder de 50 euro konden eten. We willen een nieuwe start maken en wat toegankelijker zijn”, licht Michael Yang toe.

,,Wij kiezen voor een andere stijl”, vervolgt hij. ,,Gasten kunnen zelf kiezen of ze bij een diner voor drie gangen met een prijs tussen de dertig en veertig euro of voor een diner met zes gangen kiezen. Mensen kunnen kiezen voor producten zoals ossenhaas, maar ook wat exclusiever eten met een stukje wild. We werken vooral met Nederlandse producten met misschien hier en daar een Oosterse twist.”

"In Zwolle vestigen zich steeds meer buitenlandse bedrijven en daar willen wij op inspelen”

Horecaondernemer Michael Yang

Yang zegt met de nieuwe naam ook bezoekers uit het buitenland te willen aanspreken. ,,In Zwolle vestigen zich steeds meer buitenlandse bedrijven en daar willen wij op inspelen.” Het eten kan in het langzaam ronddraaiende restaurant op de veertiende verdieping van de watertoren. Het hotel beschikt op lager gelegen verdiepingen over zestien luxe kamers en één zogenoemde royal suite. In alle kamers zit een jacuzzi.

Zoektocht personeel

De eigenaren zoeken nog personeel voor het hotel en restaurant. Er staan vacatures met veel verschillende soorten functies op vacaturewebsites online: van nachtportier tot keukenchef en van spoelkeukenmedewerkers tot schoonmakers. In het gebouw kan niet alleen wat gegeten, gedronken en geslapen worden: er zijn verschillende vergaderruimtes en de Herenzaal in het gebouw is te huur voor feesten en partijen.

Terug in de tijd (2017), en dat met de kennis van nu: Henny van der Most wil wereld veroveren met mobiele restauranttorens (video)

Mogelijk nieuw restaurant op begane grond

Ondernemer Yang meldt dat er ook nog plannen zijn om een nieuw restaurant aan te bouwen op de begane grond. Voor de zomer van 2024 hoopt de familie dat dit gedeelte open is. Hij zegt nog niet alles te willen vertellen over hun plannen. ,,We moeten nog een vergunning krijgen voor de uitbreiding. Ik verwacht er binnenkort meer duidelijkheid over te hebben.”

Eind maart hoopt hij dat Hotel & Restaurant Infinity de deuren opent. ,,We willen eerst een paar weken proefdraaien en de tijd nemen om goed in te werken en te groeien. Het kan ook zijn dat we begin april de eerste gasten ontvangen.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws