Nieuws Horeca

Deze horecaondernemer heeft een optie op 21.000 corona sneltesten én investeert met Won Yip

Horecaondernemer Khalid Oubaha heeft 21.000 goedgekeurde coronasneltesten in optie. Hiermee hoopt hij groen licht van de gemeenten Arnhem en Nijmegen te krijgen om zijn gasten dusdanig snel te laten testen zodat ze risicoloos kunnen uitgaan.

Bron: Misset Horeca | Foto: ANP 17 oktober 2020

Teststraat horeca corona sneltesten

,,Ik hoop dat horeca-collega’s dit ook oppakken zodat we met z’n allen weer kunnen ondernemen", zegt Oubaha in gesprek met Misset Horeca. ,,We zullen zelf immers met een oplossing moeten komen. Met deze sneltesten en een eigen teststraat geef je ons ondernemers de gelegenheid om veilig te ondernemen."

Oubaha wil eerst groen licht van de gemeente. ,,Dat is fase 1, daarna gaan we kijken naar de logistieke uitdagingen. Want er moet geen rijvorming of hectiek voor je horecazaak ontstaan. Het moet wel veilig zijn. Maar in plaats van voor de deur van je horecazaak, kan je bijvoorbeeld ook denken aan een centrale snelteststraat elders in de stad. Eentje met gekwalificeerd personeel."

Lees ook: Horeca helemaal open? Won Yip, Laurens Meyer investeren in uv-licht

Gasten ontvangen na een kwartier het bewijs van de uitslag en bij een negatieve testuitslag toegang tot de horecazaak. Oubaha ziet het testen als één onderdeel van meer maatregelen die hij wil gaan nemen. ,,Waarbij het mij niet gaat om alle zaken helemaal vol te stouwen", zo benadrukt hij. ,,Het moet veilig, daarom zijn we ook in gesprek met de gemeente. De overheid moet helpen met wat wél kan, niet alleen met wat niet meer kan. Wij moeten weer kunnen werken mét corona."

Horeca virus-technisch veilig bij een volle bezetting

Oubaha investeert daarnaast samen met horecaondernemers Won Yip en Laurens Meyer in een wetenschappelijk onderzoek om aan te tonen dat er apparatuur bestaat als toevoeging op de bestaande ventilatiesystemen in de horeca. Met dergelijke systemen is de horeca virus-technisch gezien veilig bij een volle bezetting.

Dit is Khalid Oubaha

Khalid Oubaha is een man van de natte horeca. Achttien horecazaken heeft hij, waarvan er nu vier geopend zijn. ,,Eigenlijk is het maar rendabel om er twee open te houden, maar voor personeel houd ik er vier open. Je wilt wel je team bezig houden." De overige zaken – feestcafés en clubs – wil hij slapend houden tot april 2021. Daarvoor nam hij afscheid van de helft van zijn personeel.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.