Nieuws Horeca

Nachthoreca zet openingsactie na overleg met minister door

De nachthoreca zet de voor zaterdag geplande openingsactie De Nacht staat op door. Dat zei Pieter de Kroon van het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC) na een gesprek met minister Micky Adriaansens van Economische Zaken. De clubs openen de deuren omdat ze het er niet mee eens zijn dat ze al zo lang dicht moeten blijven vanwege de coronamaatregelen.

Van onze redactie 7 februari 2022

ADE amsterdam dance horeca

Nog steeds geen zicht op een snelle opening van de nachthoreca, zo blijkt maandag. Foto: ANP.

Op doordeweekse dagen verschijnt er vanwege de aanstaande persconferentie een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over de coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

Lees ook: Liveblog persconferentie Kuipers: versoepelingen in drie stappen

De actie werd vorige week aangekondigd door brancheorganisatie Nachtbelang en het OAC. De initiatiefnemers zeggen het zat te zijn dat bij de plannen van het kabinet om de samenleving te heropenen niet aan het nachtleven wordt gedacht. Volgens de nu geldende regels moet de horeca om 22.00 uur sluiten en is een zitplaats verplicht.

Lees ook: Onverdeeld Open: ruim 800.000 mensen steunen protestcoalitie met Duncan Stutterheim tegen coronapas

Voor weegmoment van 15 februari geen versoepelingen voor de nachtclubs

Adriaansens heeft gezegd dat er voor het weegmoment van 15 februari geen versoepelingen in zitten voor de nachtclubs. Ook waarschuwde ze dat ondernemers die zich niet aan de regels houden een boete riskeren. Volgens De Kroon wil de minister vrijdag wel ,,iets van perspectief bieden" voor de nachthoreca. Hij spreekt van een "goed gesprek" met de minister.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws