Nieuws Horeca

Hamburgerkoning Diego Buik gaat landelijk met thuisbezorging

Ondernemen tijdens een pandemie. Chef Diego Buik van hamburgerrestaurant DIEGO’s opende eerder DIEGO’s Scheveningen, introduceerde de Burger-it-yourself (BIY)-Box en lanceerde samen met The James Hotel Rotterdam het The DIEGO’s Hotel. Nu is hij klaar voor de volgende stap: DIEGO’s Burgers gaat landelijk.

Van onze redactie 18 februari 2021

In heel Nederland de beste burgers bestellen en zelf maken. Gewoon in je eigen keuken, op je eigen borden. DIEGO’s is naar eigen zeggen de eerste hamburgerzaak die dit voor elkaar krijgt. ,,We werken samen met Trunkrs en kunnen daarom door heel Nederland de bestelling gekoeld leveren'', legt eigenaar Diego Buik uit.

,,Binnen een dag heb je onze kwaliteitsburgers in huis. We hebben alles al voorbereid en bijgesloten. Denk aan broodjes, saus en kaas. Maar ook eventueel (vegan)bacon en Bugles. Je hoeft alleen de burgers nog maar te bakken.''

''We zochten naar andere mogelijkheden om toch zoveel mogelijk mensen te laten genieten van onze burgers''

Diego Buik, chef

Het begon voor Buik allemaal in Londen

De ondernemer is trots dat heel Nederland zijn burgers kan bestellen. Zeker nu zijn restaurants in Rotterdam en Den Haag vanwege corona nog gesloten zijn. ,,We zochten naar andere mogelijkheden om toch zoveel mogelijk mensen te laten genieten van onze burgers. Dat kan sinds woensdag. Van noord naar zuid, van oost naar west.''

Lees ook: Samen eet-platform Nibblr: startup wil avondklok met app draaglijker maken

Even terug naar het verleden. De Hagenaar werd in de twee jaar dat hij als sous-chef bij Soho House in Londen werkte, verliefd op het gerecht dat hem tot zelfstandig ondernemer heeft gemaakt, zo vertelde hij eerder in het AD. ,,Alles is veranderd na die duurste hamburger.''

Recordburger in Guinness Book of Records

Buik heeft het over de inmiddels legendarische 'burgerbaas', gemaakt van Japans dry aged wagyu, Oosterscheldekreeft, foie gras, witte truffel, Remeker kaas, Japanse fruittomaat en kaviaar. Het brioche-broodje met saffraan was voorzien van bladgoud. Dat laatste was het lastigste. ,,De airco stond aan in de locatie waar ik die hamburger bereidde. Daardoor waaide een deel van het bladgoud weg.''

De kok wist de nieuwe recordburger van Guinness Book of Records te verkopen aan zijn oude werkgever. Restaurant Hugh, gevestigd in het Hilton Hotel in Rotterdam.

Lees ook: Je gasten gemalen krekels voorschotelen: deze ondernemer durft het

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.