Nieuws Maatregelen

INretail wil geopende winkels uit de TVL-regeling

INretail adviseert het kabinet om vanaf de lockdown datum de TVL-regeling alleen te laten gelden voor winkels die gesloten zijn. Door de foodsector en andere open winkels uit de rekenmethode te halen, stijgt de maximale tegemoetkoming in vaste lasten naar 21 procent. Nu is het maximale percentage 15 procent. ,,Dit is direct een extra steun in de rug voor gedupeerde ondernemers en vraagt geen grote aanpassingen voor de overheid.”

Van onze redactie 17 december 2020

Corona bestelling thuis winkel

Eigenaren van winkel Juffvrouw Pollewop brengen hun online bestelling zelf rond. Foto: Jeffrey Groeneweg

De koepelorganisatie roept ook op tot versoepeling van de NOW 3-regeling. ,,Ondernemers die de regeling hebben aangevraagd, zijn door de plotselinge lockdown in een heel andere situatie beland. Veel ondernemers willen de regeling nu over een ander tijdvak laten lopen. Vanwege de nieuwe situatie sinds de lockdown geldt dat ook voor een al ingediende aanvraag.”

Snel duidelijkheid voor ondernemers

INretail vindt dat ondernemers die met hoge kerstvoorraden zitten naar behoren schadeloos moeten worden gesteld. ,,Juist in de decemberperiode is zijn heel veel artikelen op de feestdagen afgestemd. Die blijven onverkocht en worden in januari afgeschreven. Het kabinet moet hierover snel duidelijkheid geven. De stress onder winkeliers die niets mogen verkopen, is enorm.”

''Nu vult de bezorgsector woonwijken met massa’s busjes. Met afhalen bij de winkeldeur voorkom je file bij de voordeur van de consument''

INretail

Bestelling bij voordeur ophalen moet kunnen

De organisatie zegt te blijven knokken voor het ophalen van een bestelling bij de winkeldeur. Het is volgens INretail een oplossing voor veel mkb-ondernemers, het helpt het overbelaste online kanaal en is prettig voor de consument.

,,Regel die mogelijkheid. Nu vult de bezorgsector woonwijken met massa’s busjes. Met afhalen bij de winkeldeur voorkom je file bij de voordeur van de consument. Als je in de supermarkt je boodschappen doet, kan je bij de buren meteen je vooraf bestelde en betaalde pakketje ophalen op het afgesproken tijdstip. Die tien stappen zijn geen extra bewegingen en dit kan echt veilig.”

Lees ook: Hans van Tellingen: 'Kabinet, red de winkelier en sta afhalen aan de deur toe'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.