Nieuws Maatregelen

Julien Zaal (The Avocado Show): ‘Afgelopen tijd was niet makkelijk, maar kunnen nu gaan knallen’

Opgelucht en blij, zo voelt Julien Zaal zich na het horen van de nieuwe maatregelen. De man achter restaurantketen The Avocado Show vertelde in de radioshow 'Na Rutte en Kuipers' dat de afgelopen maanden niet makkelijk waren en dat de expansiedrift een deukje had opgelopen.

Van onze redactie 25 januari 2022

Julien zaal avocado show oprichter ceo

Julien Zaal van restaurantketen The Avocado Show.Foto: Machtelt Mostert.

Op doordeweekse dagen verschijnt een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over onder meer de coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

Na elke persconferentie - ook deze dinsdagavond 25 januari - is er via deze website en New Business Radio het live radioprogramma 'Na Rutte en Kuipers' te beluisteren en te bekijken.

Luister hieronder het hele fragment met Julien Zaal en Edwin Kat terug.

,,We gaan morgen zeker open en we zijn er helemaal klaar voor." Julien Zaal is strijdlustig wat betreft de toekomst voor zijn restuarantketen The Avocado Show. Hij had een klein risico genomen door alvast te gaan voorbreiden, maar niet tevergeefs zo bleek.

Expansiedrift heeft deukje opgelopen

Toch vertelde hij in gesprek met De Ondernemer dat de expansiedrift in coronatijd een deukje had opgelopen. ,,Ondanks twee jaar corona zijn we er in geslaagd om 21 nieuwe locaties te tekenen. Dat is best wel knap. Maar andere kant zijn er veel vertragingen opgelopen, zoals verbouwingen en zijn nieuwe openingen uitgesteld. Laten we hopen dat het nu achter de rug is en dat we kunnen gaan knallen."

Lees ook: The Avocado Show must go on, mét of zonder overheidssteun

We kunnen weer iets en hebben weer perspectief

In het gesprek schoof ook een tevreden Edwin Kat aan, uitbater van Proeflokaal De Boom in Alkmaar. Hij kwam de afgelopen weken veelvuldig in het nieuws vanwege zijn kritische en activistische houding ten opzichte van de plannen van het kabinet. ,,We kunnen weer iets en hebben weer perspectief," aldus Kat.

Hoewel zijn zaak eindelijk 's avonds open kan, blijft het bij Kat niet bij deze maatregelen. ,,We gaan in gesprek met Koninklijke Horeca Nederland of we niet een wekelijks meetmoment kunnen krijgen. Als de cijfers in de ziekenhuizen en op de ic’s blijven dalen, waarom moeten we dan nog drie weken wachten?"

Vanaf vandaag altijd op de hoogte met het laatste nieuws voor ondernemers. Rond lunchtijd in je mailbox!

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws