Nieuws Maatregelen

Jacco Vonhof (MKB-Nederland): 'Zandvoort laat juist zien wat er allemaal kan'

Max Verstappen haalde de eerste Nederlandse Grand Prix-zege in 36 jaar. Het publiek is blij met de winst, met de organisatie. Kritiek is er ook: dat dit wél kan en de evenementenbranche nog weinig. 'Zandvoort laat juist zien wat er allemaal kan', stelt Jacco Vonhof van MKB-Nederland.

Van onze redactie 6 september 2021

Zandvoort grand prix publiek

De veelbesproken foto (en video op social media) van de enorme drukte op Circuit Zandvoort, afgelopen vrijdag tijdens de Grand Prix. Foto: ANP.

Jacco Vonhof snapt het chagrijn van ondernemers die door coronamaatregelen niet aan de slag kunnen en de drukte hebben gezien in Zandvoort. ,,Als dit kan, dan kan Lowlands ook, en dan kunnen er ook weer feesten gehouden worden”, zegt hij in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. Volgens Vonhof valt 'absoluut' niet uit te leggen dat dit op dit moment nog niet kan.

,,Je kunt er op twee manieren naar kijken”, zegt Vonhof. ,,Het is oneerlijk dat dit circus wel mag en evenementen niet, maar andersom is veel meer waar”, zegt hij. ,,Volgens mij kunnen we veel meer, en ik denk dat dat zo langzamerhand ook een keer moet.” Niet in de laatste plaats omdat de overheid per 1 oktober stopt met de steunpakketten, zo zegt de voorman van MKB-Nederland. “Iets wat wij totaal niet begrijpen, omdat ook zonder maatregelen evenementen nog heel lang nodig hebben om weer op te starten omdat het seizoen voor veel bedrijven al voorbij is.”

"Oneerlijk dat dit circus wel mag en evenementen niet, maar andersom is veel meer waar. Volgens mij kunnen we veel meer, en ik denk dat dat zo langzamerhand ook een keer moet”

Jacco Vonhof, MKB-Nederland

'Eisen gemeente niet uitvoerbaar': braderie in Zandvoort gaat niet door

Onbegrip en boosheid op social media, nu duidelijk wordt dat en vooral waarom organisatieburo Star Promotions de jaarlijkse braderie in Zandvoort heeft moeten cancellen. 'De eisen die de gemeente aan ons stellen zijn in de praktijk niet uitvoerbaar'.

Organisator Martin Heydeman laat ons weten: ,,Het is erg tegenstrijdig als je inderdaad die volle straten ziet in Zandvoort, waar wij met de organisatie van een braderie aan zeer veel regels moeten voldoen voor diezelfde straten. Maar goed, ons seizoen loopt van maart tot en met september, dus wij hopen nu toch echt eindelijk in maart 2022 weer in diverse gemeenten in Nederland jaarmarkten en braderieën te mogen organiseren".

Visboer Arlan Berg in Zandvoort beleefde 'gouden dagen' dankzij de Grand Prix. Het circuit ligt aan de overkant van zijn viskraam. Foto: AD/DPG Media.

Dirk Beljaarts (KHN): 'Burgemeester Zandvoort kondigde aan horeca strenger te zullen controleren. Is toch van de gekke'

Ook Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland, is woest, blijkt uit ook dit artikel. ,,De burgemeester van Zandvoort heeft aangekondigd de horeca strenger te zullen controleren. Dat is toch van de gekke als je de beelden vanuit Zandvoort ziet. Dit is zo'n schoolvoorbeeld van meten met twee maten dat ik best durf te stellen dat als het kabinet dit allemaal goed vindt dit het failliet van de anderhalve meter-maatregel is. En dat veel ondernemers zich niet geroepen zullen voelen te controleren met testen voor toegang."

'Meten met twee maten'

,,Als een grootschalig evenement zoals de Formule 1 op deze manier doorgang kan vinden, dan kunnen de restricties voor de horeca, evenementen en andere sectoren ook worden losgelaten. We gunnen het de F1-organisatie, Zandvoort en de fans van harte; dit laat ook zien hoe een groot deel van Nederland er in staat. Echter voelt dit voor veel ondernemers heel dubbel en als meten met twee maten".

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws