Nieuws Maatregelen

Loket donderdag open voor vijfde aanvraagperiode NOW

Werkgevers kunnen vanaf donderdag 6 mei een aanvraag doen voor de vijfde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Ze kunnen bij het UWV een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen voor de maanden april tot en met juni, heeft de uitkeringsinstantie bekendgemaakt.

Nu.nl/Redactie 4 mei 2021

NOW UWV ondernemers corona tegemoetkoming loonkosten donderdag 5 mei

Werkgevers kunnen vanaf donderdag een aanvraag doen voor de vijfde periode van de NOW-regeling. Foto: ANP

Volgens het UWV gaat het loket tien dagen eerder open dan aanvankelijk gepland was en blijft het ook langer open dan tijdens de eerdere ronden. Werkgevers kunnen er tot en met 30 juni terecht.

De voorwaarden in de vijfde NOW-periode zijn ongewijzigd. Ondernemers kunnen met de NOW een groot deel van hun loonkosten vergoed krijgen als ze verwachten ten minste 20 procent omzet te verliezen. Vanaf 1 april 2021 moet sprake zijn van een omzetverlies van ten minste 30 procent. Met deze online rekenhulp bereken je het percentage omzetverlies over een periode van 3 maanden.

In eerste instantie betaalt het UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt betaald in drie termijnen.

Alle informatie over de NOW-regeling kun je via deze link van de Rijksoverheid vinden.

Lees ook: ONL en VNO-NCW: uitkeren vakantiegeld is probleem voor door crisis getroffen bedrijven

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws