Nieuws Maatregelen

Oranje reisadvies: TUI annuleert vakanties naar Spaanse eilanden, Sunweb stopt ook met Portugal en Cyprus

Reisorganisatie TUI heeft besloten om vanaf 16 juli alle vakantietrips naar Spaanse eilanden, zoals Gran Canaria en Mallorca, te schrappen. Reden hiervan is het oranje reisadvies dat gaat gelden voor de eilanden. Sunweb annuleert alle vakantiereizen naar Spanje, het vasteland van Portugal en Cyprus. De reisorganisatie gaat alle betreffende reizen tot en met 30 juli omboeken of annuleren. Corendon doet hier niet aan mee en laat de keuze aan de reiziger.

Van onze redactie 14 juli 2021

Laatste update: 15 juli 2021 14:05

TUI vliegtuig vakantie schiphol

Lees ook: Elske Doets: 'Laten we ons afvragen: is reizen niet nog te prematuur?'

Reizigers krijgen hun geld terug en kunnen zelf nog een andere bestemming uitzoeken, aldus TUI. Het gaat om de Balearen (Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera) en de Canarische eilanden (Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma en El Hierro). De maatregel om niet meer naar de eilanden te vliegen geldt voorlopig tot 2 augustus.

Ook Sunweb annuleert reizen naar oranje gebieden

Sunweb annuleert alle vakantiereizen naar Spanje, het vasteland van Portugal en Cyprus. Dat doet de organisatie vanwege het aangepaste reisadvies voor de landen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldde donderdag dat met ingang van vrijdag deze landen van geel naar oranje gaan, wat betekent dat alle niet-noodzakelijke reizen naar die gebieden worden afgeraden. Sunweb gaat alle betreffende reizen tot en met 30 juli omboeken of annuleren.

Lees ook: Na coronadebat: thuiswerken toch weer de norm

Reizigers Sunweb kunnen kosteloos omboeken bij Eliza of GOGO

Mattijs ten Brink, topman van Sunweb, zegt de situatie te betreuren. De reisorganisatie probeert om voor alle duizenden reizigers die nu gedupeerd zijn een oplossing te vinden. ,,We hebben onze klantenservice opgeschaald om alle vragen van de reizigers zo snel en goed mogelijk te beantwoorden via alle kanalen. Helaas kan dit soms langer duren dan je van ons bent gewend", aldus Ten Brink.

Reizigers die met Sunweb een reis naar Spanje, Portugal of Cyprus hadden geboekt, kunnen kosteloos omboeken bij een van de merken van Sunweb, zoals Eliza was here en GOGO. Ook kunnen ze kiezen voor een annulering. Dan krijgen ze binnen twee weken hun geld terug.

Het aantal boekingen voor vakanties bij vakantieplatform Zoover is 'ingestort', vertelt ceo Judith Eyck in dit artikel. Dat komt door de toename van het aantal coronabesmettingen in veel Europese landen en zorgen over de kleurcode van Nederland op de Europese coronakaart, meldt Zoover, de review- en boekingswebsite voor vakantiebestemmingen.

Corendon blijft vliegen: 'Keuze is aan de klant'

Corendon zegt door te zullen vliegen op Ibiza en de andere Spaanse eilanden. Reizigers kunnen gewoon terecht in een hotel en krijgen voor de terugreis een gratis test aangeboden. Als die positief is dan betaalt Corendon de extra nachten in het hotel en regelt een latere terugvlucht. Als klanten niet meer willen gaan, dan kunnen ze omboeken of annuleren en krijgen ze hun geld terug, aldus de reisorganisatie. ,,De keuze is aan de klant.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws