Nieuws Maatregelen

Ondernemer Bindels (Liemès, Basis) over vroege sluiting: "Waarom, waarom weer de horeca?"

Ondernemer Ed Bindels kan het met deze uitspraak niet duidelijker stellen als horeca, en dus ook zijn onlangs geopende Food District Liemès, inderdaad per zaterdag eerder in de avond moet sluiten. ,,Dit slaat helemaal nergens op. Waanzin".

Van onze redactie 12 november 2021

Food district liemes ed bindels

Het onlangs geopende Food District Liemès in Utrecht, langs de A2 in The Wall.

Dagelijks verschijnt rond lunchtijd een speciale, digitale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over de verwachte coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

VOLG HIER HET LAATSTE NIEUWS: Liveblog persconferentie: de coronamaatregelen én reacties

Het kabinet broedt op een ‘korte klap’ tegen de agressieve opleving van het coronavirus. Een sluiting om 19.00 uur voor horeca en niet-essentiële winkels, en later een 2G-beleid - waarbij ongevaccineerden niet welkom zijn - zijn nu serieuze opties, melden Haagse bronnen. Ondernemer Ed Bindels, eigenaar van Food District Liemès en nachtclub Basis in Utrecht, stelt: ,,Als het inderdaad 19.00 uur gaat worden dat we de deuren moeten sluiten, kun je net zo goed zeggen, sluit om, pak 'm beet, 14.00 uur de deuren. Want dit is kansloos. Zo kunnen we natuurlijk geen diners draaien".

"Zo kunnen we natuurlijk geen diners draaien. Misschien dat Rutte en de De Jonge ergens om 17.30 uur aan tafel zitten en een uurtje later klaar zijn, maar de meeste mensen die uit eten gaan hanteren toch echt andere tijden"

QR-code check aan de deur

,,Misschien dat Rutte en de De Jonge ergens om 17.30 uur aan tafel zitten en een uurtje later klaar zijn, maar de meeste mensen die uit eten gaan hanteren toch echt andere tijden. Maar stel, we moeten toch weer iets en het wordt 21.00 uur dan valt daar nog wel mee te leven. Maar dan moeten we ook met elkaar afspraken: die QR-code check aan de deur, dat gaan we allemaal dan ook echt goed doen en structureel gaan gebruiken. Zoals het hoort'.

Lees ook: Consumentenpsycholoog: 'Met een term als lockdown willen OMT en kabinet ons wakker schudden'

Ook Bindels vraagt zich af: waarom weer de horeca? ,,Iedereen kent de RIVM-cijfers: het probleem ligt niet in de horeca. En toch lijken we weer geraakt te gaan worden. Dit kabinet heeft op andere gebieden inschattingsfouten gemaakt, handhavingsfouten ook. Die 'Dansen bij Jansen'-opmerking van De Jonge eerder, hoe verzin je het? En dan ga je daarna de clubs sluiten. Er is gefaald, en wie gaat de rekening straks betalen? Met Liemès zijn we net aan het opbouwen, dit dreigt een enorme strop te worden. Het is bovendien nog maar de vraag of we gecompenseerd gaan worden".

In dit artikel stelde Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland, dat hij er 'begrip voor heeft als restaurant níet om 19.00 uur sluiten'. Bindels: ,,Ik blijf natuurlijk de QR-code check doen, maar in alle eerlijkheid, ondanks dat ik het sentiment begrijp, wat Koninklijke Horeca Nederland stelt (zie Lees ook-link hieronder, red.), past natuurlijk niet bij een brancheorganisatie. KHN kan beter op ratio vechten voor eerlijke regels bij de overheid voor alle aangesloten bedrijven."

Lees ook: KHN-directeur Beljaarts: 'Begrijpelijk als horeca sluiting om 19 uur negeert'

Het onlangs geopende Food District Liemès in Utrecht, langs de A2 in The Wall.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws