Nieuws Maatregelen

Wat een week (wéér) voor ondernemers...

De roep vanuit ondernemers om volgende week weer open te kunnen en/of mogen wordt luider én harder. Na Koninklijke Horeca Nederland (KHN) meldt INretail ook naar de rechter te stappen. Op deze pagina vind je de artikelen waarin beide brancheorganisaties het hoe en waarom vertellen, plus blogs van INretail-voorzitter Jan Meerman en De Ondernemer-directeur Gerard van den Broek.

Maar: er was nog meer dat veel ondernemers raakt. Een motie om de partnertoets (TOZO) af te schaffen die werd weggestemd in de Tweede Kamer én het uitstellen van het uitbetalen van de TVL-regeling. Dat alles ook op deze pagina, want wat een week, en dat was het...

Van onze redactie 26 februari 2021

Terrassen stoelen corona

Open, die terrassen, komende week. Toch? Foto: ANP.

'Ze weten niet wat ze ondernemers aandoen. Ik snap het als winkels open gaan'

‘Ik kan er met mijn verstand niet meer bij dat de overheid niet inziet dat winkels gewoon veilig zijn. Nergens in de cijfers en berekeningen komen winkels voor als een risicoverhogende besmettingshaard. En dan komen ze met een maatregel voor twee klanten per winkel? Hoe kun je het bedenken! Dat heeft iemand gedaan die nog nooit in een winkel is geweest'. Lees hier de complete blog van INretail-directeur Jan Meerman.

Heropening van winkels, eist INretail via rechter

INretail eist via de rechter de heropening van winkels. Het kan volgens de eigen routekaart van de overheid en het kan veilig. 'Het is economisch onverantwoord nog langer te wachten. Ook in het buitenland zijn winkels weer open. De sluiting was een extra verzwarende maatregel bij het scenario ‘zeer ernstig’ en is nu disproportioneel.' Lees via deze link het volledige artikel.

KHN: bodemprocedure voor inzage in adviezen en onderzoeksrapporten

Al sinds vorig jaar vraagt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het kabinet om met een wetenschappelijke onderbouwing te komen voor de strenge maatregelen voor de horeca, maar die onderbouwing blijft uit. Met een bodemprocedure hoopt de KHN inzage te krijgen in de adviezen en onderzoeksrapporten die de overheid gebruikt in zijn besluitvorming. Hoe? Lees mee.

Blog: 'Geen Van Dissel meer: het is nú tijd voor ondernemers-OMT'

Gerard van den Broek, directeur van De Ondernemer, wil zo snel mogelijk een nieuw OMT met ondernemers die de regering op dezelfde intensieve manier gaan adviseren om de economie weer aan de gang te krijgen. 'Mark Rutte stapt dus voortaan zondag op zijn fiets naar het Catshuis voor niet Hugo de Jonge en Jaap van Dissel, maar top- én andere gedreven mkb-ondernemers'. Lees hier zijn blog.

Cristel van de Ven (VZN) kritisch op wegstemmen motie afschaffen partnertoets

‘Onbegrijpelijk’ noemt VZN-voorzitter Cristel van de Ven het uitblijven van steun in de Tweede Kamer om de partnertoets te schrappen als bindend criterium voor zelfstandige ondernemers om aanspraak te kunnen maken op de Tozo-regeling. PvdA, GroenLinks en SP hadden hierover donderdag een motie ingediend. Lees hier de reactie van Cristel van de Ven.

Kort geding over uitstellen betaling TVL-regeling

En het gaat verder dan open of dicht kunnen en mogen. Want Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil via een kort geding afdwingen dat een beloofde aanvulling op de zogeheten TVL-coronasteun zo snel mogelijk wordt uitbetaald. Nóg een probleem voor tal van ondernemers. Lees er hier alles over.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.