Nieuws Maatregelen

Poptempel 013 slikt boete van 10 mille: ‘Boodschap van De Nacht Staat Op is te belangrijk’

Een boete van 10.000 euro neemt de Tilburgse poptempel 013 zaterdagnacht voor lief. ,,Het is een hoop geld, maar de boodschap die we met De Nacht Staat Op in heel het land af willen geven is veel te belangrijk", zegt directeur Frens Frijns.

Tom Tacken (AD) 12 februari 2022

Laatste update: 13 februari 2022 01:00

Frens frijns poptempel 013 tilburg

Frens Frijns, directeur van poptempel 013 in Tilburg. Foto: AD/Pix4Profs-Joris Buijs.

Op doordeweekse dagen verschijnt een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over onder meer de coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

Lees ook: Liveblog persconferentie Kuipers: versoepelingen in drie stappen

Vrijdagmiddag waarschuwde burgemeester Theo Weterings. Als 013 zich zaterdag rond middernacht aan de coronaregels onttrekt door open te gaan, staan handhavers met een 'last onder dwangsom’ van 10 mille op de stoep. Frijns vertelt aan het AD: ,,We zullen ze vriendelijk ontvangen met een koffie of een biertje. Ze mogen ook meedansen als ze willen.”

Lees ook: Nachthoreca draait overuren richting De Nacht Staat Op: 'Niet legaal, wel legitiem'

De 013-directeur is niet bang dat de relatie met de gemeente onder druk komt te staan. ,,Ik heb respect voor de positie van Weterings en ben er ook van overtuigd dat de gemeente begrip voor ons heeft. We zijn ook heel lang braaf gebleven, maar het gaat zo echt niet langer.”

Kaarten 013 uitverkocht

De versoepelingen die eraan komen, zullen 013 volgens Frijns niet baten. ,,Ze gaan gelden voor zalen tot 500 bezoekers. Wij programmeren voor 3000 man.” De 1400 kaarten à 5 euro waren afgelopen week al uitverkocht. Met de dwangsom en af te rekenen gages voor artiesten in zicht, weet Frijns dat hij verlies gaat draaien. ,,Maar het gaat me ook niet om het geld".

Lees ook: Nachtclubs riskeren boete tot 50.000 euro als ze zaterdag open gaan

In het Veiligheidsberaad hebben burgemeesters afgesproken één lijn te trekken, maar dat geldt niet voor de hoogte van de dwangsom. Zo stelt Amsterdam zaaleigenaren een dwangsom van 4500 euro in het vooruitzicht, waar Haarlem dreigt met een boete tussen de 50.000 en 100.000 euro.

Ontruiming onzeker

Weterings liet vrijdag weten dat hij niet over één nacht ijs is gegaan. Hij liet in het midden of zijn handhavers ook tot ontruiming van 013 over zullen gaan na het uitschrijven van de boete. Ter plekke zal dat beoordeeld worden. ,,Je wilt niet dat er een verstoring van de openbare orde ontstaat, binnen of buiten.”

UPDATE

Boete voor 013

Poppodium 013 in Tilburg heeft zaterdagavond inderdaad een boete van 10.000 euro gekregen omdat de club in strijd met de coronaregels na 22.00 uur open was. Boa’s die kwamen controleren, legden de boete op, zegt een woordvoerder van 013. Het feest ging wel door.

Maart vorig jaar werden mensen na het stemmen voor de Kamerverkiezingen als artiest in het zonnetje gezet bij het stembureau in Poppodium 013. Foto: ANP.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws