Nieuws Maatregelen

Vrijdag persconferentie coronamaatregelen: wat gaat Rutte zeggen?

Zoals het er nu naar uitziet zijn extra coronamaatregelen nu niet nodig, vertelde demissionair premier Mark Rutte maandag de media. De coronacijfers lieten immers de afgelopen week een dalende trend zien. Maar: vrijdagavond is er wel weer een persconferentie en daar kijken vooral organisatoren van evenementen naar uit.

Redactie/ANP 9 augustus 2021

Mark Rutte scherpere coronamaatregelen persconferentie 13 augustus

Demissionair premier Mark Rutte komt aan op het Binnenhof voor nog een overleg over de coronacrisis. Foto: ANP.

Vorige week zette het kabinet een streep door alle grotere festivals in Nederland. Rutte maakte toen bekend dat eendaagse festivals deze zomer alleen mogen doorgaan onder strikte voorwaarden: met maximaal 750 bezoekers en in de open lucht of in een open tent. Het kabinetsbesluit was een grote domper voor festivalorganisatoren. Eerder werden tot 1 september alle meerdaagse festivals afgeblazen, zoals Lowlands.

Komende vrijdag neemt het kabinet een besluit over het doorgaan van een- en meerdaagse festivals ná 1 september. Een daarvan is de Formule 1 in Zandvoort, die op 5 september verreden zou moeten worden.

Lees hier de blog van Nico Dijkshoorn: 'Pinkpop en Lowlands hebben zitten slapen: had gewoon stoeltjes neergezet'

Het was vooraf niet de verwachting dat er maandag een verandering in het coronabeleid zou worden aangekondigd, juist omdat er voor vrijdag weer een grote persconferentie op de planning staat (19.00 uur) met demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

Dan moet dus duidelijk worden hoe het na 1 september verder gaat met de coronamaatregelen. Het kabinet wil daarover deze week knopen doorhakken, na advies van het Outbreak Management Team (OMT).

Bekijk hieronder de korte video-update (bron: AD) van demissionair premier Rutte:

MyChannels Video ID: 242643

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws