Nieuws Maatregelen

Strengere coronamaatregelen doen thuiswerkverkeer met een derde toenemen

Het thuiswerkverkeer op het vaste KPN-netwerk is na de nieuwe coronamaatregelen van de overheid met bijna een derde toegenomen. Dat blijkt uit de jongste Stand van het Netwerk, waarin KPN de drukte op het netwerk monitort.

Van onze redactie 24 november 2021

Strengere coronamaatregelen thuiswerkverkeer persconferentie 3 december lockdown 1

Steeds meer mensen werken door de verscherpte coronamaatregelen weer vanuit huis. Foto: KPN

In de eerste week na de nieuwe maatregelen steeg het thuiswerkverkeer gemiddeld tussen 25 en 30 procent in vergelijking met de eerste week van november, toen het strengere thuiswerkadvies nog niet van kracht was. Toch wordt er minder thuisgewerkt dan begin dit jaar, toen het thuiswerkadvies ook van kracht was.

Thuiswerkverkeer neemt in de loop van de week verder toe

,,In het eerste weekend na de strengere maatregelen zagen we al een toename van de streamingverkeer in het weekend", vertelt Paul Slot, manager infrastructuur van KPN. ,,Sinds maandag is de toename van het thuiswerkverkeer duidelijk waarneembaar. Sterker nog, we zien het in de loop van de week ook toenemen. De verwachting is dan ook dat het dataverkeer door thuiswerken ook in de tweede week verder zal stijgen."

Lees ook: Teruglezen: de persconferentie van 26 november

Thuiswerkadvies minder strikt opgevolgd dan eerder

Het lijkt er wel op dat het thuiswerkadvies minder strikt wordt opgevolgd dan begin dit jaar. Zo ziet KPN dat de huidige verkeersniveaus momenteel op ongeveer twee derde van de volumes liggen in vergelijking met de eerste week van maart 2021. ,,Het dataverkeer vertoonde toen sterkere pieken en ook de zaagtand – gevormd door de online meetings op het hele en halve uur – was sterker waar te nemen."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws