Nieuws Maatregelen

Evenementenbranche spant kort geding aan tegen de Staat

De evenementenbranche spant een kort geding aan tegen de Staat. Dat meldt Unmute Us. Volgens initiatiefnemer Jasper Goossen zijn de nieuwe coronamaatregelen 'niet meer uit te leggen'.

Sebastiaan Quekel (AD) 15 september 2021

Unmute us corona demonstratie amsterdam

Op de demonstratie van Unmute Us kwamen meer dan 100.000 mensen af die graag weer uitgaan. Foto: Koen van Weel/AD

De organisatie van Unmute Us noemt de nieuwe coronamaatregelen 'onbegrijpelijk', schrijft AD. ,,Wat ik gehoord heb, is eigenlijk nog krommer dan wat er eerder al naar buiten kwam", zegt initiatiefnemer Goossen van de protestbeweging die organisatoren en werknemers uit de evenementen- en festivalbranche vertegenwoordigt. ,,Het lijkt willekeur. Waarom mag een club straks wel open op volle capaciteit en mag een ongeplaceerd evenement maar 75 procent binnenlaten?”

Goossen zegt graag aan morele oproep te willen doen aan de Tweede Kamer, want: .,,Dit beleid klopt gewoon niet meer.”

Lees ook: Overleg met kabinet levert niets op: acties evenementenbranche gaan door

'Stop de willekeur en open alle grootschalige evenementen'

Tienduizenden mensen namen afgelopen zaterdag deel aan Unmute Us-protesten, die in tien steden plaatsvonden. De betogers eisten de onmiddellijke openstelling van Nederlandse evenementen en festivals. Tijdens de protestmarsen die werden gelopen was er muziek en er werd gedanst en gedronken.

De organisatie stelt dat er in totaal meer dan 150.000 mensen meededen, onder wie 80.000 in Amsterdam. Verschillende gemeenten meldden echter lagere aantallen. Het tweede protest werd volgens de organisatie ondersteund door ruim 4.000 organisaties uit de evenementenbranche en meer dan 425 artiesten en sprekers. Volgens de organisatoren kan de sector gewoon open 'zonder dat de druk op de zorg exponentieel groeit'.

Het bewijs daarvoor zien ze in evenementen als voetbalwedstrijden en de Formule 1 in Zandvoort. Hun oproep aan het kabinet luidt dan ook: 'Stop de willekeur en open alle grootschalige evenementen'.

Lees ook: Steeds meer horeca-ondernemers spreken zich uit: ‘Hier wil ik niet aan meewerken’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws