Nieuws Maatregelen

Strandpaviljoens mogen in de winter blijven staan, maar waterschap is tegen

Paviljoens langs de kust mogen komende winter blijven staan van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). De ondernemers kunnen zich hiermee de kosten van het afbreken en opbouwen tussen de seizoenen besparen, mits Hoogheemraadschap Delfland ook akkoord gaat. En die is vooralsnog tegen.

AD 25 augustus 2021

Strandpaviljoen

Vorig jaar mochten de paviljoens die seizoensgebonden zijn ook blijven staan. Dit betekent niet dat ze in de wintermaanden open mogen, maar met het blijven staan wordt veel geld bespaard, meldt het AD. De maatregel is genomen om noodlijdende ondernemers aan het strand tegemoet te komen. Door de coronamaatregelen vielen de inkomsten vorig jaar zwaar tegen. Deze zomer zorgt het sombere weer daarnaast voor een nieuwe tegenvaller.

Lees ook: Historisch slechte zomer voor strandpaviljoenhouders

Strandpaviljoens laten staan: waterschap is kritisch

Eerder luidde André Triep van strandtent Wij namens de Haagse ondernemers de noodklok. Volgens de uitbater lopen de kosten van het demonteren, opslaan en heropbouwen van de panden op tot ruim honderdduizend euro.

Volgens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is het nu aan kustwaterschappen en Rijkswaterstaat, en de Nederlandse kustgemeentes om te bepalen of de paviljoens ook daadwerkelijk mogen blijven staan. Een motie van de VVD en Hart voor Den Haag werd hiervoor recentelijk al aangenomen in de raad. Hoogheemraadschap Delfland heeft echter een doorslaggevende rol in het besluit en is geen voorstander.

,,Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft begrip voor de vraag van de strandpaviljoenhouders, maar kunnen dit niet los zien van de waterveiligheid. Voor ons als waterschap staat de veiligheid en dus een stevige kust voorop. Vanuit dat oogpunt kunnen we het ons niet permitteren om het overwinteren nogmaals toe te staan", laat een woordvoerder weten. Op 31 augustus wordt er een besluit genomen door het Hoogheemraadschap.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws