Nieuws Retail

Moederbedrijf Blokker verkoopt Big Bazar aan nieuw opgerichte BB Retail

Big Bazar is verkocht aan de nieuw opgerichte BB Retail. De vorige eigenaar, Mirage Retail Group van Michiel Witteveen, zegt dat de winkelketen van goedkope spullen niet goed past bij de 'omnichannel toekomstvisie' van het bedrijf. Nieuwbakken Big Bazar-eigenaar BB Retail is door Heerke Kooistra opgericht en ziet juist 'enorme kansen voor de Big Bazar formule'. Het is niet bekend welke overnamesom er met de verkoop gemoeid is. Alle 135 winkels gaan mee naar de nieuwe eigenaar en ook over de werkgelegenheid zijn achter gesloten deuren garanties gegeven.

Van onze redactie 27 oktober 2021

Big bazar verkocht mirage retail group michiel witteveen

Foto: ANP.

Met de verkoop van de winkelketen lijkt de Mirage Retail Group (MRG) van Witteveen vooral ruimte te willen creëren om de andere merken online te laten groeien. Na verkoop van de Big Bazar is MRG nog eigenaar van Intertoys, Blokker, BCC en MINISO.

MRG werkt ook al een tijdje aan een beursgang. Die moet volgend jaar plaatsvinden. Vorige maand werd al bekendgemaakt dat Witteveen daarom per 1 februari 2022 voorzitter wordt van de raad van commissarissen. De huidige voorzitter, Dirk-Jan Stoppelenburg, wordt dan de nieuwe topman. MRG wil met die stap het bedrijf klaarstomen voor de gang naar de aandelenmarkten.

Onder leiding van Kooistra wil Big Bazar 'nieuwe partnerships en inkoopkanalen' aanspreken om het bedrijf verder te laten groeien. Zo zegt ceo Hans Danhof in het persbericht. Daarbij spreekt hij verder in brede termen over het 'onderscheidend vermogen uitbouwen' van Big Bazar. De winkelketen is vooral bekend als discountverkoper.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws