Nieuws Retail

Zwaar jaar voor de Bijenkorf: bijna kwart minder omzet

De omzet van warenhuis de Bijenkorf kelderde in coronajaar 2020 met 22 procent. Het verlies kwam vooral door de wekenlange sluiting van de zeven winkels, de omzet van de fysieke warenhuizen daalde hierdoor met 44 procent. Dit werd deels gecompenseerd door de forse groei (53 procent) van de online verkopen.

Sanne Schelfaut | AD 9 juni 2021

Bijenkorf jubileum jaar omzet

Ook het aantal bezoekers aan de webshop groeide hard: met 31 procent tot 152 miljoen, zo schrijft het AD. De operationele winst voor afschrijvingen en eenmalige lasten daalde van 77,8 miljoen naar 19,4 miljoen euro. Als gevolg van de crisis vervielen vorig jaar 190 van de 2200 arbeidsplaatsen. Er vielen geen gedwongen ontslagen. Om de coronacrisis te overleven, kon de Bijenkorf een beroep doen op een extra lening van 44 miljoen euro van het Britse moederbedrijf Selfridges.

Giovanni Colauto, ceo van de Bijenkorf: ,,In 2020 bestonden we 150 jaar, maar dit jubileumjaar bleek een van de zwaarste jaren uit onze geschiedenis. Het is enorm zuur voor iedereen dat je na een aantal zeer goede jaren mensen moet laten gaan door een dergelijke onverwachte en ingrijpende crisis.’’

Investeren in online en beleving

Ondanks het moeilijke jaar werd nog wel geïnvesteerd in winkels en webshop. Zo werd in juni een nieuwe patisserie in het Amsterdamse warenhuis geopend. In Rotterdam en Amsterdam verrezen pop-upshops van Louis Vuitton. In Den Haag, Maastricht en Eindhoven werden diverse afdelingen vernieuwd. Ook breidt de Bijenkorf online uit in Europa. In het najaar werd de Franstalige webshop voor Wallonië gelanceerd, in november gevolgd door Frankrijk. Onlangs werd ook in Oostenrijk een webshop geopend.

Lees ook: De Bijenkorf gaat door met winkelen op afspraak: 'Klanten waarderen het'

De Bijenkorf blijft volgens Colauto ook in 2021 voortgaan op de ingeslagen weg; met duurzaamheid, klantbeleving en internationale groei als belangrijkste speerpunten. ,,Ik voorzie op korte termijn nog wel een moeilijke periode voor retail, maar we hebben onze zaken goed op orde.’’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws