Nieuws Retail

Steeds later boodschappen: supermarkt door corona soms open tot middernacht

Consumenten kunnen steeds vaker tot laat in de avond boodschappen doen in de supermarkt. Supermarktketen Albert Heijn verruimt de openingstijden de komende weken zodat klanten gespreid hun boodschappen kunnen doen.

Van onze redactie 26 november 2020

Supermarkt corona karretjes opening sluiting

Foto: ANP

,,Dat betekent dat alle filialen tot tien uur ’s avonds open zijn en bepaalde winkels zelfs tot twaalf uur", zegt Albert Heijn-ceo Marit van Egmond tegen de Telegraaf.

,,Dan gaat het om winkels in drukke regio’s en dat zijn er ongeveer 250. Verder zullen we maximaal bezorgen, dus ook op zondag en tweede kerstdag. We roepen klanten op om houdbare producten en wijnen zo vroeg mogelijk in te slaan", aldus Van Egmond.

''Het betekent dat alle filialen tot tien uur ’s avonds open zijn en bepaalde winkels zelfs tot twaalf uur''

Marit van Egmond, ceo Albert Heijn

Winkelgedrag consument verandert

Topman Marcel Huizing van Dirk van den Broek laat weten dat alle winkels van zeven uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds zijn geopend: ,,We zijn nu aan het onderzoeken of we nog langer open kunnen, maar dat hangt van meerdere factoren af. Maar we zorgen met de huidige openingstijden voor meer spreiding. De tijden zijn gunstig en steeds meer klanten doen hun boodschappen ’s ochtends."

Lees ook: Ceo Wouter Kolk (Ahold Delhaize): 'Wij zijn het Ajax van de retail'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.