Nieuws Thuiswerken

Deze app wil iedereen die klaar is met thuiswerken of forenzen een leukere werkplek bieden

Het concept is ingenieus, maar simpel. Met een abonnement, tegen een vast maandtarief, toegang krijgen tot verschillende coworking spaces in Rotterdam. Op termijn wil HubClub uitgroeien tot dé pas voor flexwerkers in heel Nederland. ,,Want mensen zijn er klaar mee om thuis te werken tenzij het echt niet anders kan”, aldus mede-oprichter Joost Prins.

Ilja Post 7 december 2021

Joost prins fles werken hubclub

Eigenlijk wilde hij deze hele publicatie liefst uitstellen tot ná de nieuwste maatregelen, zo schrijft het AD. Wat voor het nut heeft het om te vertellen over een app die flexwerken promoot als thuiswerken en online meetings tot die tijd opnieuw de geldende norm zijn?

Hoop in donkere dagen

Maar Prins, eerder verantwoordelijk voor successen als Groos, Het Industriegebouw en By Jarmusch, wil thuiswerkers, ‘die de muren nu alweer op zich af zien komen’, ook een beetje hoop geven in deze donkere dagen. ,,Zodra het weer kan en mag, ben ik ervan overtuigd dat HubClub de werkdagen van velen net dat beetje efficiënter, leuker en inspirerender gaat maken dan voorheen." Waar het met of zonder corona ook heen gaat; de toekomst van werken gaat er voor veel mensen anders uit zien, vervolgt hij. ,,Er wordt minder gereisd en flexibel werken komt in een stroomversnelling.”

Lees ook: Een jaar 'thuiskantoren': handige tips om thuiswerken verder te verbeteren

,,Ondertussen zijn werkgevers, werknemers en freelancers op zoek naar manieren om een professionele werkomgeving en sociaal contact te kunnen behouden zonder dat ze elke dag naar kantoor hoeven. Want lokaal werken biedt zoveel voordelen: minder reistijd, minder files en een betere work-life balance.”

'De beste coworking spaces via één overkoepelende app'

Lokale coworking spaces bieden hiervoor een mooi alternatief, stelt Prins. ,,Het enige probleem: zij werken vaak met (flexibele) lidmaatschappen of maandcontracten alvorens je er een plekje kunt reserveren. Wil je een keertje ergens anders je laptop uitklappen, omdat ze daar betere koffie, vergaderplekken of leukere vrijdagmiddagborrels hebben, dan gaat dat niet.”

HubClub daarentegen verbindt volgens Prins ‘de beste coworking spaces via één overkoepelende app, waardoor lokaal werken, in een professionele omgeving, ineens voor iedereen toegankelijk wordt’.

Lees ook: Waarom het flexkantoor hét alternatief is voor thuiswerken

Werkplek boeken vanaf 50 euro per maand

Vijftien regionale coworking spaces hebben zich inmiddels aan de app verbonden; van circulaire, tech en impact hubs als BlueCity, 42Workspace en het WTC Rotterdam Business Center tot de Euromast. Maar ook in Capelle, Delft en Schiedam kunnen hun leden inmiddels terecht. Het plan is om begin volgend jaar dertig werklocaties aan te kunnen bieden.

Een plekje boeken? Voor 200 euro per maand kun je dagelijks een andere werkplek boeken. Voor 50 euro per maand, het instaptarief, mag je wekelijks een werkplekje naar keuze reserveren. Voor 100 euro, de derde optie zijn dat er twee per week.

,,Als we onze kantoren slimmer gebruiken, hebben we er veel minder nodig"

Joost Prins

Landelijke uitrol naar vijf grote steden

Daarvoor kopen leden zich tevens in voor een breder ideaal, aldus Prins ,,Als we onze kantoren slimmer gebruiken, hebben we er veel minder nodig. En dat biedt weer ruimte om andere problemen in de stad op te lossen, zoals de woningnood.”

HubClub is dit voorjaar gelanceerd in Rotterdam, maar als het aan Prins ligt, blijft het daar niet bij. Zo wordt er hard gewerkt aan een landelijke uitrol richting de vijf grootste steden van Nederland. ,,We hebben de ambitie om hét abonnement voor flexwerken in Nederland te worden.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws