Nieuws Toerisme

Nieuwe boekingssite Moonback begint met citytrips in Antwerpen, dan rest van Europa

De nieuwe hotelboekingssite Moonback begint met citytrips in Antwerpen. De stad is een populaire bestemming onder Nederlanders, daarmee een ideaal vertrekpunt en samenwerking met de Antwerp Hotel Association en de gemeente Antwerpen. In september gaat het nieuwe online platform live. De alliantie met Antwerpen is voor Moonback meteen de blauwdruk voor een uitrol naar andere steden.

Van onze redactie 7 juni 2021

Station antwerpen vlaanderen moonback

Wie met de trein naar Antwerpen reist, stapt hier uit (en weer in): het indrukwekkende station Antwerpen, verkozen als een van de vijf mooiste ter wereld. Foto: Moonback.

Moonback, voorheen Beterboeken, biedt een breed aanbod van hotels in Antwerpen. Moonback zegt bewust te starten in één stad, waarna de startup van mede-oprichter/ceo Niels Meijssen dit jaar steeds meer steden in Europa wil aansluiten. 'Op dit moment werkt het team hard om in recordtempo het platform live te hebben in september, de maand waarin doorgaans de meeste citytrips worden geboekt', vertelt hij.

Beluister hier de podcast over het ontstaan van Moonback: Het jaar van Niels Meijssen: na boze LinkedIn-post over Booking.com ceo van zijn Moonback

Veilig reizen is momenteel een hot topic. Mensen willen er graag op uit, maar wel op een verantwoorde manier. Antwerpen is voor Nederlanders gemakkelijk bereikbaar per auto of trein en daarom een van de meest populaire bestemmingen als het gaat om citytrips. Met het rijke culturele leven, de historische binnenstad, goede restaurants, bijzondere hotels en een enorme keuze aan winkels hoef je je er bovendien geen moment te vervelen. Niels Meijssen, gekozen als Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar, was dan ook meteen enthousiast toen Antwerp Hotel Association een samenwerking voorstelde: ,,Dat was echt een cadeautje voor ons."

Het afgelopen halfjaar hebben Moonback en Antwerp Hotel Association (AHA) intensief samengewerkt. ,,We zijn verheugd met de opstart van deze partnership en dat Antwerpen de eerste bestemming op Moonback zal zijn," vertelt Didier Boehlen, voorzitter van de AHA. ,,Als Antwerpse hotelvereniging waren we op zoek naar een partner om ons hotelplatform We Love Antwerp te versterken. We hebben het verhaal van Moonback vanaf de eerste dag gevolgd en geloofden in hun opzet om een eerlijk en duurzaam boekingsplatform voor zowel de gasten als de hoteliers te bouwen."

Lees ook: Schaam je, (voor) Booking.com

Ontstaansgeschiedenis van Moonback

In mei 2020 ging het bedrijf Moonback van start onder de naam Beterboeken na een LinkedIn-bericht van Niels Meijssen over een boekingsplatform. Een bericht dat door meer dan 2,5 miljoen mensen werd bekeken. De kern: waarom staatssteun aanvragen als je vorig jaar nog miljarden hebt uitgekeerd aan aandeelhouders? Niet alleen Niels vond dit een schandalig gegeven. Hij werd overladen met reacties en steunbetuigingen. In het najaar werd door het team het startkapitaal van 2 miljoen euro opgehaald met een crowdfundingcampagne.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws