Nieuws Toerisme

Moederbedrijf Vliegtickets.nl in zwaar weer: ticketverkoop stopgezet

Onduidelijkheid rondom Otravo, het moederbedrijf van onder meer Vliegtickets.nl, dat donderdag haar activiteiten tot nader orde heeft gestaakt. Otravo bemiddelt in tickets, hotelreserveringen en autoverhuur via onder meer Vliegtickets.nl en WTC.nl.

Van onze redactie 17 december 2022

Paspoort vliegtickets vakantie

Afbeelding: Shutterstock.

“Beste klant & partner, Otravo heeft helaas moeten besluiten tot nader bericht vanaf donderdag 15 december geen tickets meer te verkopen”, staat er in een mededeling op Vliegtickets.nl.

In een verklaring zegt Otravo dat klanten en werknemers zijn geïnformeerd over de situatie. Iedereen die al een ticket heeft ontvangen, hoeft zich volgens Otravo geen zorgen te maken en geen actie te ondernemen. Reizigers die nog geen ticket hebben gekregen, krijgen het advies om direct contact op te nemen met luchtvaartmaatschappij. De klantenservice is niet momenteel bereikbaar, aldus Otrav

Lees ook: Grootste werkgevers: 'Zakelijk reizen naar Londen vanaf 2030 alleen nog maar per trein'

Otravo werd in 2014 opgericht door een fusie van Vliegtickets en WTC. Later kwamen daar meer merken bij. Otravo heeft een jaaromzet van bijna 2 miljard euro.

'Timing is vreemd'

„Dat Otravo nu de stekker eruit trekt kwam als een volslagen verrassing. De timing is vreemd, want reisbedrijven gaan vaak failliet in september. De grote boekingsgolf is vanaf kerst tot en met januari en staat feitelijk voor de deur. Het lijkt er nu op dat ze de salarissen niet meer konden of wilden betalen”, zegt Hendrik Noorderhaven van claimbedrijf EU Claim in een reactie tegen De Telegraaf.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws