Nieuws Coronavirus

Hans de Boer (VNO-NCW): volle gespreksagenda met Mark Rutte

Als er een tweede golf van het coronavirus komt, gaan er en masse ontslagen en faillissementen vallen. Dat heeft scheidend voorzitter van VNO-NCW Hans de Boer gezegd op NPO Radio 1. Zijn gespreksagenda met premier Mark Rutte is nog altijd vol, met onder meer ook stikstof en CO2 als onderwerpen.

ANP / Lennard van Otterloo | Foto: ANP 4 augustus 2020

Hans de boer vno ncw coronacrisis

VNO-NCW voorzitter Hans de Boer tijdens een eerdere persconferentie over de coronacrisis. Foto: ANP.

Hans de Boer wil in zijn eerstvolgende gesprek met premier Mark Rutte onder andere praten over het voorkomen van de tweede coronagolf, hoe Nederland investerend de crisis uit kan komen, het oplossen van de stikstofproblematiek, het aanpakken van de CO2-uitstoot op Europees niveau en 'het erdoorheen slepen van Tata Steel'. Dat staalbedrijf heeft het ook moeilijk door de coronacrisis. ,,Het gaat om tienduizenden werknemers in IJmuiden".

,,Economie is de basis van een goede samenleving, en die staat er gewoon beroerd voor op dit moment. We zitten nu op een werkloosheid van 4 procent en daarmee doen we het goed in Europa. Als er opnieuw een lockdown komt en als we geen verstandig economisch management voeren, loopt de werkloosheid op naar 9 tot 10 procent. Dan krijg je een hele neerwaartse spiraal en dat is mijn zorg."

Lees ook: Grote zorgen De Boer (VNO-NCW) en Vonhof (MKB-Nederland) tweede coronagolf

De werkgeversvoorman maakt zich ook zorgen over hoe de teruggang van huis naar kantoor moet worden ingericht en het gedrag van mensen. ,,Jongelui maar ook ouderen omhelzen elkaar weer, het maakt allemaal niet zo veel meer uit. Ik maak me er zorgen over hoe dat gaat aflopen."

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.