Nieuws Financiën

21-jarige ondernemer leidt jonge talenten op tot profvoetballer

Ogi Peric wil met zijn eigen voetbalschool jonge spelers opleiden tot profvoetballer. Drie jaar geleden zette hij zijn eigen voetbalschool in Breda op.

Van onze redactie 19 oktober 2016

Jonge voetballer

Wie: Ogi Peric (21)Wat: voetbalschoolWaar: BredaSinds: augustus 2013Grootte: 130 leerlingenContact: voetbalmetpassie@live.nl

Talentvol

"Als kleine jongen droomde ik van een glansrijke carrière als profvoetballer. Vanuit die gedachte ben ik drie jaar geleden mijn voetbalschool begonnen: met doelgerichte trainingen kinderen dichter bij hun droom brengen, zodat zij kunnen bereiken wat mij helaas niet is gelukt. Om een goede voetballer te worden heb je meer nodig dan reguliere trainingen. Ik werk met de meest talentvolle trainers uit de regio."

Hoger niveau

"Samen leren we de kinderen hun inzicht, inzet en doorzettingsvermogen naar een hoger niveau te tillen. We communiceren open, eerlijk, maar ook vrij direct. Mijn jeugd heb ik op straat doorgebracht en van die tijd heb ik veel geleerd. Bijvoorbeeld dat je soms keihard moet knokken om jezelf staande houden. Die mentaltiteit wil ik mijn leerlingen bijbrengen: weet waar je voor staat, ga tot het uiterste en verleg je grenzen."

130

"Drie jaar geleden ben ik begonnen met acht leerlingen; nu trainen we er 130. Groter wil ik niet worden. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Daarom is er een wachtlijst. Volgend jaar open ik een privévoetbalschool, waar we een-op-een aan de slag gaan met kinderen. Inmiddels voetballen een aantal van mijn leerlingen op hoog niveau. Door hun succes is mijn jongensdroom toch een beetje uitgekomen."

Fotograaf: Edwin Wiekens