Nieuws Financiën

25 miljoen voor cluster bedrijven luchthaven Twente

De provincie Overijssel reserveert zo'n 25 miljoen euro om de komende jaren de Technology Base Twente van de grond te tillen. Het voornemen het innovatieve bedrijventerrein op de luchthaven een enorme financiële impuls te geven wordt aangekondigd in de provinciale perspectiefnota 2017.

Teun Staal | Foto: Reinier van Willigen 3 juni 2016

Luchthaven twente open vliegtuigen reinier van willigen

Gedeputeerde Eddy van Hijum stelt in een toelichting dat de geplande investering vooral is bedoeld om de kennisinfrastructuur rond de beoogde Technology Base Twente flink te versterken. "Twente heeft op deze plek de kans zich te onderscheiden op het gebied van de innovatieve lichtgewichtmaterialen, maar dan moet er nog meer dan nu het geval is een cluster ontstaan van kennis en bedrijven. Daarmee ontstaat een centrum dat aantrekkelijk is voor bedrijven om zich er te vestigen." Zo bestaat het plan een testfabriek voor lichtgewichtmaterialen te ontwikkelen, zullen scholings- en opleidingstrajecten worden verbeterd en moet er worden geïnvesteerd in de infrastructuur.

Technology Base TwenteOverigens is nog steeds niet duidelijk of de Technology Base Twente voorziet in een grote behoefte van innovatieve bedrijven. Toch weerspreekt gedeputeerde Van Hijum de suggestie dat Twente werkt aan een overbodig initiatief terwijl elders al een fors overschot aan hectares op bedrijventerreinen bestaat. Van Hijum: "We gaan geen hectares uitgeven als er geen marktvraag is, ook niet op de Technology Base Twente. Het geld komt ten goede aan dat kenniscluster, daar heeft heel Twente uiteindelijk baat bij."

De provincie doet vermoedelijk eind volgende week een concreet investeringsvoorstel dat meer duidelijkheid verschaft over waar het geld precies voor is bestemd.

Lees ook: Technology Base Twente

Lees het volledige artikel in De Twentsche Courant Tubantia.