Nieuws Financiën

Arnhem voert maximumloon in voor managers publieke sector

Arnhem voert over een paar maanden officieel de 'Kaisernorm' in. Het stadsbestuur stelt het maximum inkomen voor topmanagers in de publieke sector vast op ruim 167.192 euro bericht De Gelderlander.

Van onze redactie 29 maart 2016

Geld Stock

Dat bedrag is gebaseerd op de vergoeding van burgemeester Herman Kaiser in 2015. Het gaat daarbij om 147.873 euro aan beloning, 19.169 euro aan belastbare en sociale verzekeringspremies en 150 euro aan jaarlijkse belastbare en variabele onkostenvergoedingen. Het totale bedrag wordt jaarlijks bijgesteld op basis van de geldende verhogingen.

Gesubsidieerde instellingenDe Arnhemse politici beloofden in het coalitie-akkoord van 2014 dat ze er alles aan zouden doen 'om te voorkomen dat managers een hoger salaris krijgen dan de burgemeester'. De raadsleden willen daarmee vermijden dat er teveel gemeenschapsgeld terechtkomt bij de leiding van grote gesubsidieerde instellingen in plaats van bij de mensen met behoefte aan zorg.

Het stadsbestuur kondigt ook aan te gaan praten met een aantal instellingen over verlaging van het loon van topfunctionarissen die meer verdienen dan Kaiser.