Nieuws Financiën

Bakker Transport breidt uit

Bakker Transport en Warehousing in Heerenveen breidt voor de tweede keer in twee jaar uit, schrijft Noordblog. Op industrieterrein De Kavels is vrijdag de bouw gestart van een opslaggebouw van 5400 vierkante meter.

Van onze redactie 15 februari 2016

Vachtwagen wielen bakker transport Heerenveen

Vorig jaar is een opslaggebouw van dezelfde omvang in gebruik genomen, die alweer bijna vol zit. De uitbreiding van de opslagcapaciteit vergt een investering van ruim 3 miljoen euro. Daarin is inbegrepen de bouw van een eigen tankstation voor het wagenpark van 25 trucks, en de aanleg van parkeergelegenheid.

De nieuwe faciliteiten moeten in september klaar zijn. Bakker beschikt dan over in totaal 20.000 vierkante meter warehouseruimte.

Het familiebedrijf is gespecialiseerd in levensmiddelenlogistiek. De nieuwe opslagruimte wordt voorzien van de nieuwste technieken voor klimaatbeheersing. De temperatuur kan er tussen 4 en 25 graden worden gereguleerd. Het bedrijf verzorgt de export naar zo’n tachtig landen en het wegvervoer concentreert zich op de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Denemarken.