Nieuws Financiën

Bedrijf Twimva breidt fors uit, met leslokaal

Het Enschedese bedrijf Twimva (Twentse Import Materialen Voor Auto's) gaat fors uitbreiden. Pal naast de bestaande locatie langs de Westerval wordt een nieuwe hal gebouwd. Als de hal na de bouwvak in gebruik wordt genomen is de vloeroppervlakte van de vestiging in Enschede in één klap meer dan verdubbeld, vertelt eigenaar Roberto Cipolletti. In de nieuwe hal komt ook een winkelruimte.

Van onze redactie 4 april 2016

Twimva ben lensink

"We hebben nu 1.350 vierkante meter en de nieuwbouw beslaat 1.700 vierkant meter. Als we met stellingmateriaal binnen nog een dubbele vloer bouwen hebben we de beschikking over 5.000 vierkante meter opslagruimte", zegt Cipolletti. Het is precies waar zijn onderneming om zit te springen: meer ruimte. "Zodat we meer voorraad hebben en de spullen sneller kunnen uitleveren", verduidelijkt hij. De voorraad is vooral bestemd voor autobedrijven, garages en autoschadeherstelbedrijven. "Maar we leveren ook spullen voor andere bedrijvrn. Aan metaalbedrijven en zelfs machines voor slagerijen en bakkerijen", zegt Cipolletti.

UitbreidingBij Twimva in Enschede werken 24 mensen en Cipolletti verwacht dat er in de nabije toekomst nog wel een aantal medewerkers bijkomt. De vestiging in Glanerbrug heeft hij een jaar geleden gesloten. Intussen is Twimva ook gevestigd in Almelo, waar vier mensen werken. De eigenaar heeft op termijn plannen om de onderneming verder uit te bouwen in Twente. Een van de locaties die hij op het oog heeft is het Haaksbergse bedrijventerrein Stepelo.

NieuwbouwDe 44-jarige ondernemer nam de automaterialenhandel vijftien jaar geleden over. Het bedrijf, dat 65 jaar bestaat, was toen gevestigd aan de IJsbaanweg. In de nieuwbouw komt tevens een ruimte voor het opleiden van personeel. "Een leslokaal voor een interne opleiding voor monteurs van garagebedrijven. De branche verandert constant, dus de kennis moet worden bijgeschaafd. Daarvoor kunnen automonteurs bij ons terecht", aldus Cipolletti. Met de uitbreiding van Twimva Enschede is een investering van een miljoen euro gemoeid. Exclusief de grondaankoop van 350.000 euro.

Foto: Ben Lensink