Nieuws Bedrijfsoverdracht

Nederlandse betaaldienstverlener Buckaroo in Franse handen

De Nederlandse betaaldienstverlener Buckaroo wordt verkocht. Een Frans private-equityhuis heeft naar verluidt tussen de 100 miljoen en 150 miljoen euro over voor het bedrijf. De deal, die in het eerste kwartaal van 2022 doorgang moet vinden, ligt ter goedkeuring bij de toezichthouder.

ANP/FD 6 december 2021

Buckaroo online betalen

Met de overname sluit Buckaroo een turbulent jaar binnen de Nederlandse betaalsector af als winnaar. Illustratie: Shutterstock

Dat bevestigen betrokkenen aan het FD. De huidige investeerder in het bedrijf, de Franse private-equitypartij BlackFin Capital Partners, verkoopt zijn controlerend belang aan het eveneens Franse Keensight Capital, een middelgroot pan-Europees investeringsfonds met plusminus 1 miljard euro onder beheer.

Lees ook: Mollie lanceert startersfonds van 1 miljoen euro voor ontwikkelaars en startups

Branchegenoten Pay.nl en MultiSafepay hebben verkoopproces vroegtijdig gestaakt

Met de overname sluit Buckaroo een turbulent jaar binnen de Nederlandse betaalsector af als winnaar. Niet alleen Buckaroo zette zichzelf dit jaar namelijk in de etalage, ook branchegenoten Pay.nl en MultiSafepay stonden te koop. Die twee hebben het verkoopproces om verschillende redenen vroegtijdig gestaakt, meldden ingewijden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws