Nieuws Bedrijfsoverdracht

Tientallen filialen D-Reizen mogelijk verder als Hillman Travel

De nieuwe reisorganisatie Hillman Travel wil graag verder met vijftig tot zestig reisbureaus van het failliete D-Reizen. Daarover had Franz Bergman senior, de zakenman achter Hillman Travel, eerder al contact gezocht met de curatoren. Maar omdat hij daar niets meer van heeft gehoord is de ondernemer gesprekken begonnen met de verhuurders van de panden, waaronder het familiebedrijf van supermarktondernemer Dirk van den Broek.

ANP 5 mei 2021

D reizen hillman travel

Hillman Travel is een beginnend bedrijf dat in België al enkele reisbureaus van Thomas Cook overnam. Ook heeft het achter de schermen een touroperator opgetuigd. Foto D-reizen: Shutterstock

Bergman heeft de indruk dat de curatoren hun kansen hebben verkeken, geeft hij aan na berichtgeving door Het Financieele Dagblad. Om de reisbureaus door te starten heeft hij de curatoren helemaal niet nodig, zij hadden het proces in zijn ogen hooguit wat makkelijker kunnen maken. De ondernemer is niet geïnteresseerd in het overnemen van de merknaam D-Reizen, zo meldt ANP.

Lees ook: Failliete reisorganisatie D-reizen heeft merknaam weer in handen

Hillman Travel is een beginnend bedrijf. Bergman, die verder vooral actief is in de vastgoedwereld, heeft naar eigen zeggen nog nooit een reis verkocht. Maar hij heeft wel veel ervaren mensen aangetrokken. Eerder heeft hij in België ook een voorraad reisbureaus van Thomas Cook overgenomen. Daarvan zijn er nog achttien over. Ook heeft hij achter de schermen een touroperator opgetuigd. Als de plannen van Bergman slagen, kan het huidige personeel van de betreffende reisbureaus van D-Reizen straks aan de slag in de filialen van Hillman Travel.

Faillissement D-reizen

D-rt Groep, het bedrijf achter D-Reizen, werd begin april door de rechtbank in Haarlem failliet verklaard. De onderneming was door de coronacrisis flink in de financiële problemen gekomen. Momenteel doen curatoren onderzoek naar het bankroet. Ook kijken ze of er nog een doorstart inzit. De curatoren waren woensdag niet direct bereikbaar voor commentaar. D-Reizen werd meer dan vijftig jaar geleden opgezet door Dirk van den Broek. Het bedrijf was goed voor circa 1100 medewerkers en 285 reisbureaus.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws