Nieuws Bedrijfsoverdracht

Hofleverancier voor thuisbezorgers GreenMo neemt meerderheid in e-bike to go

GreenMo Group heeft een meerderheidsbelang genomen in e-bike to go. Het doel van GreenMo, veel bezorgbedrijven leasen er hun elektrische fiets of bezorgscooter, is om mee te liften op de enorme groei van de e-bike markt. GreenMo neemt het belang over van Kruitbosch, retailpartner voor fietsspeciaalzaken.

Redactie 26 maart 2021

Green Mo

GreenMo en e-bike to go bundelen krachten om e-mobility markt in Europa te veroveren. Foto: GreenMo.

GreenMo is met dertigduizend voertuigen in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Oostenrijk en klanten zoals Just Eat Takeaway (Thuisbezorgd.nl), Domino’s en de politie een van de grootste aanbieders van elektrische leasevoertuigen voor de zakelijke markt. GreenMo Group is tevens partner van de e-scooter deeldienst GO Sharing. Door de krachten met e-bike to go te bundelen ziet het bedrijf kans ook de consumentenmarkt verder te betreden met een leasepropositie.

Lees ook: Verkopers (elektrische) scooters doen als gevolg van corona goede zaken

Door de synergie tussen e-bike to go en Kruitbosch, nam vanaf april 2018 deel in de fietsonderneming, heeft e-bike to go een flinke ontwikkeling doorgemaakt. In de afgelopen drie jaar behaalde het bedrijf een omzetgroei van 600 procent en is het bedrijf uitgeroepen tot een van de twintig snelst groeiende techbedrijven van Nederland door Deloitte.

De vleugels in Europa verder uitslaan

,,Nu e-bike to go, ook tijdens de coronapandemie, hard is gegroeid, is de tijd rijp om ook op internationaal niveau uit te breiden”, legt e-bike to go oprichter Jelle Visser uit. ,,We zijn inmiddels in drie landen actief en willen graag in Europa een grotere dekking realiseren. Door samen te werken met GreenMo ligt deze doelstelling binnen handbereik.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws