Nieuws Bedrijfsoverdracht

GoodHabitz neemt Helpr over

Online leerplatform GoodHabitz neemt Helpr over, een softwareoplossing voor conversational learning. Het bedrijf maakt leren interactief, adaptief en activerend door middel van AI-gedreven educatieve chatbots. GoodHabitz neemt niet alleen de software over, maar neemt ook de medewerkers van Helpr in dienst.

Van onze redactie 8 maart 2022

Helpr Joost Moerdijk Jaap Koelewijn

Joost Moerdijk van GoodHabitz (links) en Jaap Koelewijn, medeoprichter Helpr.

Door de overname van Helpr kan GoodHabitz de technologie toevoegen aan het online leerplatform voor de ontwikkeling van nieuwe, activerende leerformats en een meer gepersonaliseerde leerervaring. Deze twee factoren zorgen uiteindelijk voor een verhoogde return on investment in online leren voor bedrijven.

Het SaaS-bedrijf Helpr werd in 2016 opgericht en levert ‘conversational learning’. De AI-gestuurde chatbots van Helpr gebruiken geautomatiseerde dialogen om de leerbetrokkenheid van de student te vergroten. Deze dialogen worden gebruikt om studenten te inspireren, triggeren, motiveren en te verrassen tijdens hun leerproces. De software van Helpr heeft een grote variatie aan functionaliteiten wanneer deze geïntegreerd wordt in de online leeromgeving van GoodHabitz.

"AI-gedreven onderwijstechnologie is een belangrijke onderscheidende factor in de online leermarkt"

Joost Moerdijk, Director of Product GoodHabitz

AI-gedreven onderwijstechnologie belangrijke onderscheidende factor in online leermarkt

Met de AI-gedreven educatieve software van Helpr streeft GoodHabitz ernaar om de online leerervaring nog persoonlijker te maken. Joost Moerdijk, Director of Product bij GoodHabitz: ,,Het stellen van een vraag maakt studenten meer betrokken bij onze trainingen. Deze betrokkenheid leidt tot een betere leerervaring doordat het de interactiviteit bevordert. Daarom is deze nieuwe oplossing volledig in lijn met onze missie om iedereen enthousiast te maken voor leren. Ook houdt het studenten gemotiveerd tot de laatste seconde van hun GoodHabitz-training.”

GoodHabitz neemt niet alleen de software van Helpt over, maar neemt ook de medewerkers van het bedrijf in dienst. Zo wordt Helpr mede-oprichter Jaap Koelewijn Conversational Learning Product Manager bij GoodHabitz. ,,Het is geweldig om onderdeel te worden van GoodHabitz. Ik ben ervan overtuigd dat we samen echt een verschil kunnen maken voor de meer dan 2 miljoen studenten in heel Europa. AI-gedreven onderwijstechnologie is een belangrijke onderscheidende factor in de online leermarkt. Toen ik het bedrijf startte, was het onze missie om 1 miljard gesprekken te realiseren. Nu we integreren met GoodHabitz, komt het doel van deze missie meteen een stuk dichterbij.”

Lees ook: Waarom Maarten Franken (Goodhabitz) zo succesvol is met online trainingen

Belangrijke mijlpaal wordt een nieuwe leervorm genaamd Mastertrack

De eerste belangrijke mijlpaal voor GoodHabitz wordt een nieuwe leervorm genaamd Mastertrack. Dit is een leerervaring waarbij de gebruiker het tempo van de activiteit tijdens een online training kan dicteren en allerlei vragen kan beantwoorden. Op deze manier heeft elke gebruiker een gepersonaliseerde ervaring. Mastertrack maakt gebruik van chatbottechnologie om de chatfunctionaliteit te implementeren en is gebaseerd op het concept van digital conversational learning.

Lees ook: Europees marktleider in online trainingen GoodHabitz is nieuwe rugsponsor van PSV

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws