Nieuws Bedrijfsoverdracht

Heineken neemt brouwer van speciaalbieren Oedipus over

Heineken heeft volledige zeggenschap verkregen over de Amsterdamse bierbrouwerij Oedipus, na eerder al een minderheidsbelang te hebben gehad. De woordvoerder bevestigt dat de biergigant sinds deze maand 100 procent van de aandelen bezit, zoals eerder gemeld door Het Parool.

Tom van Gurp (NU.nl) 22 juni 2023

Oedipus brouwer heineken speciaalbier overname

Foto: Heineken

Oedipus bestaat sinds 2010 en brengt een aantal bieren op de markt, waaronder Mannenliefde, Thai Thai en Gaia. De bieren zijn te verkrijgen in de eigen webshop, maar liggen ook bij een aantal supermarkten in de schappen. Heineken is niet van plan veel te veranderen aan de bedrijfsvoering van Oedipus.

De nog jonge brouwer staat niet alleen bekend om zijn bieren, maar ook om het verhaal eromheen. ,,Daarmee willen ze echt een communitygevoel creëren. Ook is er aandacht voor bijvoorbeeld kunst en muziek. Daar zijn we op gevallen", vertelt een woordvoerder van Heineken. ,,We denken dat we van hen kunnen leren. En zij van ons."

Lees ook: TAPP haalt miljoenen op voor data-gedreven verbetering horecaondernemingen

Investeren in speciaalbier

De overname valt samen met de verhuizing van Oedipus. Het bedrijf betrekt een groter pand, dat vlak bij het oude pand in het Amsterdamse stadsdeel Noord ligt.

Heineken investeert steeds meer in speciaalbier. Zo kocht het concern enkele jaren geleden de Texels-brouwerij, die onder meer Skuumkoppe op de markt brengt.

Lees ook: Zomers biertje met limoncello-twist Limon Ciao nu al smaaksensatie: 'We gaan voor 20.000 flessen deze zomer'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws