Nieuws Bedrijfsoverdracht

58 jaar oud De Groot wordt met overname één van de grootste familie-installatiebedrijven in Nederland

Het van oorsprong Drents installatiebedrijf De Groot neemt alle activiteiten van MIT Installatietechniek B.V. uit Almere over. De 15 medewerkers van het bedrijf worden toegevoegd aan het team van De Groot Installatiegroep.

Van onze redactie 17 juli 2023

Monteur installatietechniek

Beeld: Shutterstock

De Groot levert, installeert en onderhoudt installaties voor stromend water, licht, gas en brandveiligheid. Het bedrijf werkt als één grote familie en wil een uniek familiebedrijf binnen de branche zijn en blijven. Bij gebrek aan opvolging zocht installatiebedrijf MIT uit Almere naar een overnamekandidaat met eenzelfde soort DNA en een sterke nadruk op de familiecultuur. De Groot bleek die ambitie te delen en is daarmee een uitstekende partij.

Algemeen directeur Marcel de Groot over de overname: ,,In de regio Midden-Nederland zijn wij nog niet volledig gepositioneerd. Hierdoor past deze overname uitstekend in het strategische plan van ons bedrijf.’’

'De Groot Installatiegroep werkt samen met Marktlink aan het strategisch versterken van het familiebedrijf middels de buy-and-buildstrategie'

Realiseren van de gezamenlijke toekomst en langetermijnvisie

De huidige vestiging blijft gehandhaafd en voor de huidige opdrachtgevers en medewerkers van MIT zal er weinig veranderen.

De Groot Installatiegroep werkt samen met Marktlink aan het strategisch versterken van het familiebedrijf middels de buy-and-buildstrategie. Naast de aanvulling in dienstverlening en locatie zijn de overeenkomende culturen van de bedrijven van vitaal belang voor het realiseren van de gezamenlijke toekomst en langetermijnvisie.

Lees ook: Fuseren of overnemen? Dit gevaar ligt op de loer: 'Cultuurbotsing eerder regel dan uitzondering'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws