Nieuws Bedrijfsoverdracht

Overname Hunkemöller goed nieuws volgens retailexpert Moers

Lingerieketen Hunkemöller komt weer grotendeels in Nederlandse handen. De Amerikaanse investeerder Carlyle verkoopt het bedrijf aan de Nederlandse investeerders Parcom en Opportunity Partners. Retailexpert Paul Moers spreekt van een zeer positieve ontwikkeling.

Van onze redactie 23 maart 2022

Hunkemoller overname parcom

,,Ik raak altijd enthousiast als een echt Nederlands bedrijf weer in handen komt van een investeerder die hier ook vandaan komt. Precies zoals Parcom dat is. Opportunity Partners ken ik verder niet." Moers noemt V&D als voorbeeld van een vergelijkbare keten waarbij het fout afliep omdat het in buitenlandse handen terechtkwam. ,,Nu staat Hunkemöller er momenteel een stuk beter voor de V&D destijds, en dus ben ik heel benieuwd wat deze investeerders aan waarde toe kunnen voegen. Blijkbaar ziet het toch nog manieren om kosten uit het bedrijf te halen."

Hunkemöller verder uitrollen in het buitenland

,,Ik kan me overigens ook wel voorstellen dat Parcom Hunkemöller verder wil uitrollen in het buitenland", voegt hij eraan toe. ,,Marcel Boekhoorn was in dat opzicht een kluns toen hij met HEMA naar het buitenland wilde gaan, maar Hunkemöller is al een succes. Het bewijst zich al sinds jaar en dag door telkens te maar te blijven vernieuwen."

Lees ook: Retailexpert Paul Moers: 'Wat moet een investeerder als Parcom met HEMA?'

Hunkemöller kijkt meer naar webwinkels, maar zal 'nooit uit straatbeeld verdwijnen'

Hunkemöller, dat circa 180 filialen heeft en een marktaandeel van 12 procent, denkt met hulp van de nieuwe investeerders vooral sneller te kunnen groeien. Zo is de keten van plan om zijn bh's, slips en badmode via nog meer webwinkels van derden aan te gaan bieden. Dit als aanvulling op bestaande partners als About You en Zalando die het merk al in hun assortiment hebben. FD meldt dat er een nieuw, volledig geautomatiseerd distributiecentrum moet komen voor deze online verkopen.

Betekent dit dan dat het merk niet meer in alle grote Nederlandse winkelstraten te zien? Absoluut niet, verzekert Moers. ,,Deze winkels zijn juist een fantastisch fysiek uithangbord voor het merk. Hier kun je service verlenen en kan de klant producten zien en voelen. Zeker voor lingerie erg belangrijk. Precies om die reden verwacht ik ook een fresh up van de winkelformule. Waar er in het verleden door corona op dit onderdeel werd bezuinigd, is daar nu wél genoeg geld voor."

Lees ook: Parcom en huidige aandeelhouders bereiken akkoord overname Zorg van de Zaak

Investeerder Carlyle houdt minderheidsbelang in Hunkemöller

Na de deal houdt Carlyle, dat Hunkemöller in 2016 voor 440 miljoen overnam, nog een minderheidsbelang in het bedrijf. Over de financiële kant van deze overname is niets bekendgemaakt. Wel melden bronnen dat de coronacrisis en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne de verkoopprijs hebben gedrukt en het verkoopproces hebben vertraagd. Al in november 2020 waren er namelijk al geruchten over de verkoop van Hunkemöller.

Over Parcom en Opportunity Partners

Parcom verscheen in 2020 in de spotlights met de overname van HEMA. Daarnaast is de investeringsmaatschappij onder andere eigenaar van Royal Ten Cate en Zorg van de Zaak.

De Brabantse topondernemer Robert van der Wallen is het gezicht achter Opportunity Partners. Van der Wallen werd miljardair na de verkoop van zijn spaaractiebedrijf BrandLoyalty. Recent was hij in het nieuws met een investering in Crisp.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws