Nieuws Bedrijfsoverdracht

Sqills voor half miljard verkocht aan Siemens, 'vette bonus' voor 160 medewerkers

Siemens neemt het in Enschede gevestigde ov-bedrijf Sqills over. Het bedrijf maakt software voor de ov-sector, onder andere voor het online aanschaffen van bus- en treinkaartjes. De Duitsers betalen 550 miljoen euro voor de softwareprovider. De vier oprichters laten het personeel meedelen in de opbrengst: alle 160 medewerkers krijgen een vette bonus.

Daan van Monsjou (Tweakers) 6 augustus 2021

Sqills enschede software siemens

Directeuren Bart van Munster (rechts) en Alexander Mul (l) van Sqills. Foto: Annina Romita

Siemens schrijft dat het een bindende overeenkomst heeft getekend om Sqills te kopen. Het Duitse bedrijf wil met de overname onder andere zijn dienstverlening in de software-as-a-service-sector uitbreiden. Siemens betaalt aanvankelijk 550 miljoen euro voor Sqills, maar spreekt ook over een earnout. Dat wil zeggen dat Siemens eventueel extra geld betaalt, mits er bepaalde financiële doelen behaald worden na de overname, meldt Tweakers.

'Sqills is in 2002 opgericht in Enschede en maakt software voor ov-bedrijven, bijvoorbeeld voor inventarismanagement'

Sqills heeft 33 bedrijven uit negen landen als klant, onder andere Thalys, Eurostar, NS en Arriva

Sqills is in 2002 opgericht in Enschede en maakt software voor ov-bedrijven, bijvoorbeeld voor inventarismanagement. Het bedrijf telt 160 werknemers, verdeeld over verschillende vestigingen.

Het S3 Passenger-platform van Sqills laat ov-bedrijven online ov-tickets verkopen. Sqills heeft 33 bedrijven uit negen verschillende landen in Europa en Noord-Amerika als klant. Onder andere Thalys, Eurostar, NS en Arriva maken gebruik van de S3 Passenger-software van het bedrijf.

Lees ook: Wordt dit de meest besproken, meest opmerkelijke bedrijfsovername van 2021?

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws