Nieuws Bedrijfsoverdracht

Van Mossel Automotive blijft uitbreiden: negen Mercedes-Benz dealers in België erbij

Van Mossel Automotive Group uit Waalwijk zet opnieuw flinke stappen op de Belgische automarkt. Met de overname van de Groep Vereenooghe in Vlaanderen krijgt het autobedrijf er in een klap negen Mercedes-Benz dealers bij.

Sylvia van de Ven 3 april 2022

Van mossel waalwijk

Een impressie van het nieuwe pand dat Van Mossel momenteel in Waalwijk bouwt. Illustratie: Van Aken CAE/Gert van den Hoven.

Koen Claesen, directeur van Van Mossel België, is blij met de overname, vertelt hij op AD.nl. ,,We hebben nu dertien Mercedes- Benz verkoop- en servicepunten in België. Door de geografische spreiding kunnen wij onze klanten beter van dienst zijn.” Van Mossel verkoopt in België niet alleen personenauto's en bestelwagens. Het bedrijf zit sinds vorig jaar april ook in trucks.

Lees ook: Eric Berkhof (ceo Van Mossel): 'Werknemers mogen tegen mij alleen maar praten over klanten'

28 automerken

Het Waalwijkse autobedrijf is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in de autobranche in de Benelux. En het imperium van autodealers, schadeherstel- en leasebedrijven groeit nog steeds. Het bedrijf vertegenwoordigt inmiddels 28 automerken, heeft meer dan 300 vestigingen en ruim 4600 medewerkers.

Nieuwbouw in Waalwijk

Vanwege de explosieve groei van het bedrijf bouwt Van Mossel momenteel een nieuw pand in Waalwijk. Naast het hoofdkantoor worden daar straks ook de meeste logistieke activiteiten gebundeld. Zo gaat het bedrijf vanuit dit centrum de wagens leveren aan bijvoorbeeld grote lease-, verhuurbedrijven en overheid. Ook worden op deze locatie straks tweedehands auto’s getest en opgeknapt, zodat die weer voor verkoop naar de showrooms kunnen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws