Nieuws Belasting

Dringend advies Belastingdienst aan ondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Voor ondernemers die nog niet aan hun betalingsverplichtingen bij de Belastingdienst kunnen voldoen, wordt het tijd om het bijzonder uitstel van betaling te verlengen. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers hierover een brief van de Belastingdienst.

Van onze redactie 5 mei 2021

Bijzonder uitstel betaling ondernemers verlengen

Ook als je nog niet eerder uitstel van betaling hebt aangevraagd, kun je dat doen tot en met 30 juni. Foto: Shutterstock

Volgens de Belastingdienst loopt het betalingsuitstel van 60.000 ondernemers af, terwijl zij nog geen verlenging hebben aangevraagd. Dit terwijl zij niet alle belastingen waarvoor zij aangifte moeten doen op tijd hebben betaald. De dienst waarschuwt ervoor dat ondernemers tot uiterlijk 30 juni hun bijzonder uitstel van betaling kunnen verlengen.

Voordelen verlengen uitstel

  • Door uitstel van betaling te verlengen, hoef je de belastingen waarvoor je uitstel krijgt, pas vanaf 1 juli weer op tijd te betalen. Dit geldt ook voor de belastingen die je nog niet hebt betaald, na afloop van het eerdere bijzondere uitstel van 3 maanden.
  • Voor de schuld die je tot 1 juli hebt opgebouwd, krijg je vanaf 1 oktober een betalingsregeling van 36 maanden.

Lees ook: Topvrouw AFM pleit voor maatwerk Belastingdienst richting bedrijven, maar niet uitstellen

Zo verleng je bijzonder uitstel van betaling

Je kunt het bijzonder uitstel van betaling eenvoudig verlengen via het online formulier op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel. Je vindt hier ook de voorwaarden voor verlengen.

Ook als je nog niet eerder bijzonder uitstel van betaling hebt aangevraagd, kun je dat doen tot en met 30 juni.Als je twijfelt of je tot 1 juli aan nieuwe betalingsverplichtingen kunt voldoen, dan adviseert de Belastingdienst om het uitstel te verlengen.

De gevolgen van niet verlengen

Als je ervoor kiest het uitstel niet te verlengen en de belastingen niet op tijd betaalt, voldoe je niet aan de voorwaarden voor de terugbetalingsregeling van 36 maanden. Dan moet je deze belastingschuld al vóór 1 oktober 2021 betalen. Kijk op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel voor meer informatie. Hier staat per situatie beschreven wat de specifieke gevolgen zijn.

Het is mogelijk dat het kabinet de komende maanden de regeling voor bijzonder uitstel van betaling nog aanpast. Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel vind je de meest actuele informatie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws