Aangeboden door Funding Options

Branded Content Financiën

Bemiddelaar in de juiste financieringsmatch

Het Britse Funding Options is dé marktplaats voor zakelijke financiering. De financieringsspecialist helpt sinds 2018 ook Nederlandse bedrijven bij het vinden van passende financiering. Aan de hand van een vragenlijst, dataverrijking en een slim algoritme komen er om en nabij dertig kredieten naar voren die aansluiten bij het financieringsvraagstuk.

Hans Pieters 9 december 2019

Funding options

Eugenie Casier, directeur Funding Options Nederland. (Foto: Hans Pieters)

De zoektocht naar het juiste financieringsproduct begint altijd bij de klant, vertelt Eugenie Casier, directeur Funding Options Nederland. ,,Ondernemers komen bij ons terecht met een concrete en vaak urgente financieringsvraag. Je hebt geld nodig voor groei. Je wilt een doorstart maken. Je wilt extra personeel of een tweede locatie.” Vaak is de klant door een bank doorverwezen naar Funding Options.

Financieringsmatch

,,We luisteren naar de ondernemer. De klant vertelt en wij vragen door tot we weten waar het probleem zit. We stellen een aantal vragen op onze website over de financieringsbehoefte en snijden de informatie ‘in stukjes’.” De ‘matching engine’ bepaalt vervolgens aan de hand van een slim algoritme de beste financieringsmatch, waarbij de klant uit een panel van financiële aanbieders de passende opties voorgeschoteld krijgt. ,,De klant kan daar zelf mee aan de slag, maar onze meerwaarde is persoonlijke service. Soms is de ene optie sneller, de ander is duurder. Dat spreken we met de klant door.” Doordat het algoritme steeds slimmer wordt, is de persoonlijke service ook steeds beter.

''We luisteren naar de ondernemer. De klant vertelt en wij vragen door tot we weten waar het probleem zit''

Eugenie Casier, directeur Funding Options Nederland

Objectief

De klant geeft aan waarbij hij zich het prettigst voelt en op grond daarvan wordt het dossier voor de aanvraag samengesteld. ,,Een ondernemer is goed in datgene dat de onderneming doet, maar niet noodzakelijk in complexe financiering. Een bakker is goed in bakken. Een financier moet zorgen voor een duurzaam financieringsmodel. Wij kennen de markt en weten de voor- en nadelen van de verschillende kredieten en weten wat een kredietverstrekker wil zien. De klant kan een vraag stellen waarop hij een objectief antwoord krijgt.”

Funding Options zorgt voor een selectie van kredietoplossingen. Ze kunnen vaak tóch helpen in situaties die op het eerste oog niet haalbaar lijken. Zo heeft Funding Options een ondernemer wiens pand was afgebrand, aan financiering geholpen door middel van een pinkrediet, waarbij de lening werd afgelost aan de hand van de omvang van de pinbetalingen. ,,Op een drukke dag betaal je veel terug, op een rustige dag minder.”

Handvatten

Funding Options kan ondernemers helpen bij peer-to-peer krediet, factuur financiering, groei financiering, doorlopend krediet of andere maatwerk kredietoplossingen. Snel, flexibel en zonder de bureaucratische rompslomp. De broker werkt met een selectie van partijen, die passen bij de eigen visie op ondernemerschap. ,,Met ons product lossen we echt een probleem op. Soms help je een klant door te zeggen dat financiering niet past. Daar zijn we niet bang voor.”

De Business Finance Specialisten van Funding Options geven de ondernemer handvatten, waarmee hij aan de slag kan, waardoor hij op een later tijdstip alsnog voor financiering kan aankloppen. ,,Een echte ondernemer die je een opdracht geeft, komt terug. Daar worden wij blij van.”

Dit artikel kwam tot stand i.s.m. Funding Options.